Om

Hanna och Hampus köpte ett sekelskifteshus med stora renoveringsbehov. Hur kommer det att gå? Följ den spännade fortsättningen i nästa avsnitt. En sak är säkert: det kommer bli ett helvete.

12 reaktion på “Om

 1. Jennie Pihlgren

  Hej
  Jag brukar följa er blogg för att jag är intresserad av inredning och huset ni bor i tillhörde förut min mans moster. När jag går in på karolineborg.se nuförtiden så kommer det upp en sida där det står: enchilada more coming soon! Om jag går in i arkivet kan jag titta på de senaste inläggen men huvudsidan funkar inte. Vet inte om ni har märkt nåt men tänkte att ni kanske ville veta det.

  Tack för en trevlig blogg förresten.

  Hälsningar Jennie

  Svara
 2. Dharma Palme

  Vill du kunna kalla dig Sveriges städmästare?
  Eller känner du någon som borde passa för titeln? 🙂

  Är du eller någon i din omgivning en skicklig amatörstädare med många husmorstips på lager? Gillar du eller den du kommer att tänka på utmaningar? Då kanske någon av er vill vara med och tävla om den prestigefyllda titeln ”Sveriges städmästare” i ett program som kommer att sändas på SVT i höst!

  I åtta program kommer våra experter att besöka sju städer runt om i Sverige för låta städentusiastiska invånare mötas i olika spännande grenar.

  En vinnare från varje stad möts sedan i en final där Städmästarpokalen utdelas. Redan i april åker städexperterna Marie-Louise och Marlene till den första staden.

  Det handlar om er som inte bara uppskattar att ha det rent och snyggt runt er, utan er som kan allt om hur man angriper smutsen, oredan eller den dåliga färgkoordinationen i garderoben och bara älskar’t!

  Känner du dig träffad? Eller vet du vem som borde vara med på detta? Skicka ett mail till casting@elkentertainment.se där du berättar om dig själv/din vän och gärna ett grymt husmorstips. Märk mailet med STÄD i ämnesraden.

  Svara
 3. Julian

  Hej.

  Jag såg era bilder på renoveringen och blev jätte inspirerad. Vi håller precis på att göra om i våra sovrum. Jag undrar var ni har köpt garderoberna runt dörren. Vi har nämligen tänkt göra en liknande lösning fast runt sängen. Jag hade blivit superglad om du tog dig tid och svarade.

  Svara
 4. Hanna

  Hej!

  Vad kul att du blev inspirerad!

  Jag antar att du menar garderobsväggen i hallen, eftersom du skriver att de går över en dörr. Det är garderober och köksskåp från Ikea. Garderoben är från PAX-serien och luckorna på de köksskåpen heter Lidingö. Handtagen är köpta på Gysinge Byggnadsvård, en butik här i Stockholm (det finns också en webbutik).

  Du kan läsa mer om hallen bland annat här:
  http://www.karolineborg.se/?p=7110
  http://www.karolineborg.se/?p=7268

  Lycka till!

  Hanna

  Svara
 5. Ellen

  Hej Vi ska göra om hela köket i och efter googlade kom jag in på er blogg och färgen på era luckor är ju som prickan över i:et. Har du någon färgkod på dom ? Mvh Ellen

  Svara
  1. Hanna

   Hallå!
   Det var roligt att höra att du gillar köket! Jag har varit och letat igenom färgburkarna men är inte helt säker på att jag hittat någon traditionell färgkod. Vi fick all färg från Kvänum som levererade köket.

   Det står följande
   – Dimgrå 314
   – A-bas
   – SG450

   Hoppas du hittar något på ovanstående information. Lycka till!
   Hanna

   Svara
 6. Pernilla

  Hej! Vilket häftigt hus ni har och vad fint ni gör! Vi bor också i ett gammalt hus, byggt 1836, och har precis satt igång med trapprenovering. Jag undrar hur ni gjorde med er trapp? Slipade ni och sedan oljade eller hur fick ni till den fina mörka färgen? Jag skulle bli jätteglad om du tog dig tid att svara. //Pernilla

  Svara
  1. Hanna

   Hej!

   Vad roligt att höra att du hittat till vår blogg och att du gillar vår trapp, det gör vi med! 🙂

   Det som hände var att hantverkarna inte fick bort all gammal lack och den var därmed alldeles fläckig. För att få den i en jämn färg så mörkbetsades den innan den återigen lackade flera lager.

   Det går att läsa mer om, och finns fler bilder på följande tre länkar:

   http://www.karolineborg.se/?p=7268

   http://www.karolineborg.se/?p=2562

   http://www.karolineborg.se/?p=2519

   Lycka till med er renovering!

   Hälsningar Hanna

   Svara
 7. Hanna

  Så kul att läsa om er renovering och vad fint ni fått! Jag undrar om du har färgkoden på den british racing green ni till slut valde till ”gubbrummet”. Det blev verkligen fantastiskt bra!

  Svara
 8. marcus

  Hej

  hur har det funkat med er kalkstenskiva i köket ? har ni känt att man behövt vara försiktig med den ?

  ha det fint//marcus

  Svara
 9. Mona

  Men var tog ni vägen? Följde er blogg ett bra tag, sen tog det stopp. Hoppas ni mår bra. Uppdatera gärna 🙂

  Svara

Kommentera