Namnparty för Frank

Att Hampus är långväga känd som ’partykungen’ och att jag tar varje chans att anordna fest är något som många i vår närhet har missat. Varför? Jo för att det inte är sant förstås. Men i helgen gjorde vi en uppryckning och bjöd in till namnparty för Frank. Ett namnparty enligt vår familjs definition är lunch med bubbel, ballonger och presenter utan vidare ceremoni. 

Även Frank fått två faddrar, de utvalda för detta hedersuppdrag är Erika och Robert. Vi hoppas att dem lär honom att det inte är så noga med högskolestudier (även om farfar säger det), bara han blir rik ändå. Haha. 

Efter att det varit några kalla höstaktiga veckor så såg det ut att bli en väderjackpott till helgen. Vi planerade för långbord utomhus och lånade ihop bord och stolar för att rymma femton vuxna och nio barn. Frank fick en förtida present av farmor och farfar; ett campingbord för barn. Vädret igår var varmt och soligt precis som vi trott men med den lilla detaljen att det blåste storm (-ish). Vi fick duka upp tre bord inomhus och på uterummet istället. 

När vi hade namnkalas för Stellan så var det Hampus som lagade en ambitiös sommarbuffe. Den här gången så testade vi catering för första gången nånsin. Först tänkte vi köpa cateringen från ICA, typ bricka med kallskuret. Fast sen kom vi på att det finns mycket godare och mer spännande mat om man ändå ska betala för den. Det blev därför libanesbuffe från Beirut Cafe. Äntligen fick vi ha årets första libanesafton.

Jag dukade upp välkomstdrinken i trädgården men innan jag ens hunnit få ut alla glas så hade vinden blåst omkull flera av dem så glassplitter uppstod. Kändes som rätt beslut att vara inne med andra ord. Gästerna kom vid halv tolv och maten en halvtimma senare. Det hela blev väldigt lyckat tycker jag. 

Till efterrätt hade jag bakat två tårtor. Dels vanlig gräddtårta dekorerad med jordgubbar, hallon, blåbär och passionsfrukt. Dels en moussetårta på browniebotten med hallonmousse och vit-chokladmousse. Den senare höll på att haverera helt när jag brände vitchokladen i micron, fick kasta hälften vilket gjorde att moussen nästan inte stelnade. 

Främst för mitt eget minnes skull: För receptet till moussetårtans botten respektive fyllningar klicka på länkarna. 

Som vanligt är det svårt att hinna komma ihåg att ta bilder när man har två barn och ett party att sköta. Hampus lyckades ta några i alla fall. 

DSC 9895

Lillebror laddar upp

 DSC 9898

DSC 9904

DSC 9899

DSC 9901

Fredrik med Esther och Charlie

DSC 9918

Robert och Adam

DSC 9919

Julie i en jättefin klänning

DSC 9902

Gubbrummet är ett perfekt lekrum för gubbar och barn

IMG 0059

Frank med sina awesome faddrar

DSC 9911

Stellan och jag fixar det sista med tårtorna

DSC 9912

DSC 9925

DSC 9921

Lite senare på eftermiddagen när Stellan och Hjalmar tog en eftermiddagsfika vid campingbordet

Kommentera