Ordexplossion

Idag är Stellan två år och tre månader. 

DSC 9133 kopia

Stellan vid frukostbordet för någon vecka sedan

I helgen har det fullkomligt skett en ordexplossion i Stellans uttrycksförmåga. Eller ja, han har ju babblat mycket under en lång tid men från en dag till en annan förstår vi vad han säger. Alla nya ord bara väller fram. Det är allt från spindeltråd (vilket just nu är toppintressent, han ser spindeltråd överallt), lastbilar som kör sten och sand, mossa och allt möjligt.

Han omnämner sig själv mest som ”Kotten” men om man frågar vad han heter så är det ”Tellah”. Man kan be honom härma alla ord och han visste både vem mormor var och Carolines bebis när jag visade bilder tidigare idag. Frank han heter dock ”Li-boo” och morfar ”Moo-haa”. 

Ytterligare en jättebra sak som successivt kommit senaste veckorna är att Stellis gått från att vara väldigt mammig till att inse att pappa är en himla kul typ. Pappa kan man både klättra på, jaga och ryta till som ett lejon. Bäst av allt är dock att leka Stellan och pappa innan läggdags varje kväll. Leken går ut på att pappa ligger i Stellans säng och låtsassover medan Stellan sitter på pappastolen med en mugg vatten i handen. Nackdelen med detta är att Stellan som tidigare var extremt lätt att lägga har blivit krånglig och kommer upp minst fem gånger varje kväll. Inte bra för framtida möjligheter att anlita barnvakt.

Nedan lite fler nytagna bilder från tidigare i veckan när vi var hemma sjuka. Ungarna var förkylda i knappt en vecka men jag lär komma upp i det dubbla. 

DSC 9124 kopia

Tågbygge med pappa

DSC 9152 kopia

DSC 9163 kopia

Hemma sjuka men kul ändå

Kommentera