Hurra!! Bygglovsansökan inskickad

Mötet med en av kommunens bygglovshandläggare i fredags gick klart över förväntan! Det var dock bara en hårsmån från kalkonfiasko då min hjärna brunnit på morgonen (på grund av bråkiga barn, snöslask, barnvagnstrubbel etc) så glömde jag min telefon tillika almanacka och stödhjärna. När jag väl stod där i stadshusrepan så hade jag ingen koll på vem jag skulle träffa och de namn jag prövade fanns inte med i det kommunala registret. Det löste sig dock till slut då jag fick tillstånd att ströva fritt fram till Miljö och Stadsbyggnadskontorets korridor. Väl där mötte jag en snubbe i trapphuset som hade ett papper i handen med vår tomtskiss på, så då kunde jag bokstavligen hoppa på honom. 

När jag gick igenom vår bullersituation, våra planer och alla ifyllda papper så var det klart förhoppningsfullt. Inget av det vi önskar bygga är alltså vid första dialog upp över öronen fel. Med undantag för saknad färgkod och att vi uppmanades tänka ett varv till kring kontrollansvarig (numera är pappa utsedd) så var allt rätt ritat och ifyllt. Jag kunde inte tro att det var sant. Jag hade faktiskt räknat med ett muntligt avslag på stående fot. 

Ingen är ju naturligtvis klart förrän det är klart men idag har vi paketerat alla ansökanshandlingar, mejlat in dem och blåst bort krutröken ur luften. Yes! 

Håll tummarna nu! Om 10 veckors handläggningstid vet vi.

Kommentera