Häftigaste golvet och kökslös sparar tid

Medan jag var hemma och väntade på husbocksbesiktningen så kunde ana jag hur en av killarna snabbt och tyst plockade ner hela köket. Så jag smög ner med kameran.

DSC 0459

Redan där vid 10-snåret hade det börjat bildas en ny sophög utanför dörren (nu, efter dagens slut ligger varenda pinal där)

DSC 0458

Under det tråkiga klickgolvet gömdes de häftigaste linoliumplattorna. Och här, under skafferiet fanns det en och en annan pusselbit och en dammråtta eller två… Jag är jätteglad att inget dött, från smågnagarriket, låg där.

DSC 0465

Här kommer en detaljbild

DSC 0478

Jag som noggrant läst julklappen Stora boken om byggnadsvård kan numer allt om hur man ska beskydda och bevara gamla linoliumgolv. Ett par korta sekunder var jag riktigt sugen på att ställa in väntad stenleverans och bara köra vidare på den nya skatten. Men, nja, ett par skador och den väldigt distinkta färgkombinationen fick mig på rätt spår igen.

Det enda som står kvar i köket nu är kylskåpet som vi använder, spisen som ska flyttas till garaget (?) och fläktkåpan som sitter monterad på murstocken. Jo, höll på att glömma dörren där sopkorgen sitter monterad står lutad mot väggen också. Haha, så grymt!

DSC 0473

Ja, och som den vaksamme kanske märker så är det tydligt att vi har en vattenskada även här.

DSC 0474

Vi blir inte ens stressade längre.

DSC 0476

Utan konstaterar stilla ”Jahopp, då åker den där väggen också.. så får killarna dra upp nya rör till badrummet direkt och sen en ny vägg utanpå. Perfekt!”

Vi har nu snart klarat av vår första dag i interimsköket här uppe. Det går finemang, över förväntan – jättebra! Det är lite mysigt!  Vi har också fattat bästa grejen – om man inte lagar mat så har man oändligt mycket mer fritid, typ tid för egenvård. Förutsatt då att man tycker att havregrynsgrönt är en toppenmiddag vecka efter vecka.

Det enda jobbiga är att vi måste gå ner till kylskåpet. Frågan är om vi inte ska hitta på en temporärlösning för det med som innefattar till exempel balkong och kylväska. Vi får återkomma till detta om någon vecka och kolla läget.

DSC 0480

Lite nya bilder på badrummet som idag fått lite röranslutningar samt grundmålade väggar och tak.

DSC 0490

Kakelplattorna ser väldigt gula mot allt det vita. Tur vi valde en lite mer färgstark färg än vitt då.

DSC 0493

En reaktion på “Häftigaste golvet och kökslös sparar tid

  1. Charlotta

    Jag har tidigare läst att Hampus inte gillar färdig buljongtärning. Därför förvånar det mig mycket att ni har en sådan där klämbar plastcitron i kylskåpet.

    //frågvis

    Svara

Kommentera