Att göra 2016 (uppdaterad)

 

På förekommen anledning så är detta inlägg uppdaterat. Jag hade ju glömt något av det viktigaste i listan!

I dessa tider när det är populärt att avge nyårslöften har även jag funderat på det kommande året. I mitt fall blir det mer av en TODO-lista än några traditionella ”gå ner i vikt och börja träna”-löften.

De flesta av nedanstående punkter har jag dessutom tänkt klara av snarare förr än senare då de passar utmärkt att kombinera med föräldraledighet, eller ja, jag vet av erfarenhet att de inte passar så bra att kombinera med motsatsen (jättemycket jobb) i alla fall.

1. Göra alla övningar i mammamage-appen. Nivå ett av sju är avklarad, tio träningspass per nivå. Det är för jävla tråkigt (ursäkta språket) och känns helt meningslöst men min kompis Malin sa att hon fått platt mage sedan hon gjorde samtliga så det är hennes rekommendation som motiverar mig.

IMG 0248

Världens tråkigaste träningsövningar

2. Läsa böcker. Några av dessa har jag försökt att komma igenom under flera års tid. Nu ska det ske. Böckerna om fotografering fick jag nyss låna av Robert så de kom mest nyligen till på listan. Jag har även rätt många skönlitterära böcker på hög men dessa kommer inte specificeras i årets beting utan jag hoppas de kan komma med som bonus.

3. Virka klart Franks filt. Helst innan han är tjugo och inte behöver den mer.

DSC 8186

Faktaböcker jag ska läsa 2016 samt början på Franks filt

3. Köpa en ny handväska, av bättre typ. Tänker mig något i modell mindre i cross body-modell som passar bra för någon som kör barnvagn. Eftersom de jag gillar kostar… tja.. mycket så har jag mina anledningar för att motivera det hela. Här kommer lite inspo.

IMG 0008

Kanske någon av dessa blir min under året?

4. Hundra dagar utan socker och vitt mjöl. Hälsoutmaning med kattfamiljen. 

5. Använda kameran varje vecka. Finns många utmaningar man kan hoppa på där man ska fota varje dag men så långt sträcker jag mig inte. Det behöver inte ens vara avancerad fotografering utan alla bilder är bra bilder.

IMG 0002

Riggat för babyfoto. Fleecefilt fastsatt med säkerhetsnålar och tråd i fönsterhakar och stolar. Alla fotostunder behöver inte föregås av timmar av förberedelser, viktigt att komma ihåg dock. 

6. Sy mera. Vad som helst, okvantifierat mål. Det är roligt att skapa saker. Jag har inte varit så jätteintresserad av att sy babygrejer i jersey hittills men jag ska i alla fall testa en gång det kommande året. I övrigt har jag mest idéer på mjukisbyxor till mig själv eftersom det blir en del hasande här hemma. 

7. Lyssna på musik varje dag. Inte så lätt att åstadkomma som man kan tro när man bara är hemma föräldraledig, det är tillräckligt svårt att komma ihåg sin familj – än svårare att hålla reda på var lurar och annan teknisk apparatur befinner sig när ett 2,5-minuters tillfälle uppstår.

8. Fixa en ny sängkappa till vår säng. Den är sunkig, dammig och oformlig den vi har, syddes initialt till en 120-säng och har breddats och därför tappat styrseln. Blir dock konstant motarbetad av Hampus som tycker den är bra och absolut inte vill ha något som ser lite annorlunda ut.

9. Risk för att vi behöver köpa en ny bil. Hampus kan med nöd och näppe sitta i framsätet framför Stellans bilstol (skulle aldrig gå att åka så någon längre stund). Även Stellis har det trångt då han redan nu sitter med böjda ben. Han kan omöjligen få plats tills han fyller fyra. Lilleman går från babyskydd till bilbarnstol runt ettårsdagen och då behöver vi antingen få tag i en väldigt väldigt liten bilstol eller så blir det ny bil. 

10. Pyssla mera med Stellan. Jag har skaffat massor av lämpligt barnpyssel och surfar inspiration på Pinterest dagligen. Dock har det inte hittills funnits så mycket energi och tajming till att komma igång något väsentligt. 

Kommentera