Äntligen gardiner i uterummet

Bloggen håller väl på att sätta kaffet i vrångstrupen nu när inläggen haglar tätare än någonsin, men var lugn, snart börjar höstdvalan.

En annan grej som jag bestämde mig för att göra i sommar var att fixa gardiner på uterummet. Även detta har varit en riktig slamkrypare, se exempelvis detta inlägg som jag skrev i maj i fjol där jag funderade på hur man på bästa sätt skulle få till lite solskydd på uterummet. Behovet är skriande varje vår och sommar men faller i glömska under vintern. Faktum är att vi nästan aldrig sitter där ute, trots att det borde vara helmysigt, men det blir liksom inte av. Förhoppningsvis är dagens åtgärd ett litet steg i rätt riktning för att få det lite mysigare. Tro det eller ej en regnig sommar som detta, men det blir alldeles för soligt och hett därinne för att man ska klara av att vara där.

Det vi har gjort i sommar är att Hampus har flyttat värmeaggregaten och satt upp en U-formad gardinskena från vägg till vägg. Jag hade innan tänkt mig att detta projekt var typ omöjligt för oss att lösa så jag är fortfarande överraskad och glad för att det gick så lätt. Jag menar, det krävde en heldag på Ikea och en eftermiddag för Hampus ute – inte så farligt! 

Jag har ägnat de senaste dagarna åt att sy fyra helt enkla gardinlängder. Klart, struket och upphängt idag. Jag tycker det känns lovande. Det vi får se och utvärdera är om det eventuellt behövs flera gardinlängder, jag köpte en hel bal tyg så det räcker säkert till ytterligare fyra om det skulle behövas. Bra där med Ikea och deras 19 kronorstyg!

Inom de kommande fem åren så lovar jag att vi även har skaffat lite sköna mysiga och snygga möbler till rummet. 

IMG 9492

Gardinlängder som skuggar lite

IMG 9493

IMG 9494

Skenan sitter närmast glaset, infravärmen är flyttad från vägg till tak – mycket lyckat!

I vanlig ordning var det en del kaos under arbetets gång. Jag fick bland annat hjälp av min lilla hjälpreda när Hampus och pappa var ute och hämtade sand till sandlådan igår. Känsliga läsare varnas. 

IMG 9481

Trådrullar är kul, ett litet tag

IMG 9484

Hjälpa till med att nåla och klippa, alternativ sortera nålar

IMG 9487

Vad tröttsamt att handarbeta. Notera trådbollen på bordsskivan.

Kommentera