Blåbärsdagar

Igår eftermiddag gjorde jag och Stellan en liten repa i skogen för att kolla läget. Jag hittade minsann en svamp! Men det vi också hittade var lite blåbär som vi plockade med oss hem. Hampus som äter blåbär i det han kallar för ”vanlig frukost”, dvs det han äter precis varenda morgon och ibland även på eftermiddagen, blev lite intresserad. Vi bestämde därför att göra ett försök att plocka lite mer tillsammans efterföljande dag, dvs idag. Vi har plockat blåbär tillsammans vid två tidigare tillfällen och båda slutade i klagosång pga mycket mygg och lite bär. Det var en del mygg igår vilket syns på stackars Lill-Stellan idag men idag hade vi jättebra förutsättningar.

IMG 9454

Det kom en ordentlig skur igår eftermiddag när vi gick hem från skogen, när jag gick såg jag två små händer sticka fram ur regnskyddet

IMG 9455

Ganska nyfiken att titta på allt från vagnen

IMG 9458

Blåbärsvrak

Kotten, som verkligen gillar bär, var taggad till tänderna och väckte oss redan vid kvart i sju i morse. Vi andra två var som två lik och lyckades sova räv i ytterligare en halvtimma samtidigt som han levde rövare i vår säng. Vi kom iväg hemifrån strax efter nio efter att ha stressat järnet. För att hushålla lite med energin så tog vi bilen till Breviksbadet, via mataffären för att köpa med oss lite fikabröd (optimera för trevligt). Från parkeringen så gick vi några hundra meter innan jackpot. Det var väldigt bekvämt, vi kunde rulla barnvagnen ända fram i snåren. Vi plockade bär och fikade om vartannat, och var hemma igen innan lunch. Hem kom vi med två kilo bär och var väldigt nöjda. 

Här kommer några bilder från idag. 

IMG 9461

Stellis i snåret

IMG 9464

Stödfikar lite innan riktiga fikat

 IMG 9469

Wienerbröd och kaffe på en sten

IMG 0072

Kul att åka karusell i utegymmet. Jobbigt för en annan att göra roddövningar i rask takt.

IMG 9471

Mycket att plocka

IMG 0071

Man blir trött av all frisk luft

IMG 9472 

 Två kilo

Kommentera