Helgbesök

I helgen hade vi den stora glädjen att ha två härliga gäster på övernattning. Det var planerat sedan länge men det dröjde några månader innan vi kom till skott. Eftersom gästerna är av det yngre slaget och vädret av det sämre så försökte vi ladda upp med en del kul inomhusaktiviteter. 

Gästerna var Adam och Julie, Stellans kusiner. Tydligen var det första gången de sov borta hos andra än mormor och morfar så det vi och föräldrarna var lite ”öppna” för hur det skulle gå. Skulle någon av dem få akut hemlängtan, och skulle vi lyckas hålla koll på Julies toalettbesök nu när hon relativt nyligen slutat med blöja. 

Vi hade fullt upp, roligt och tiden gick snabbt. 

IMG 9378

Stellan och Adam plockar tomater på uterummet

IMG 9385

Efter middagen startade vi igång ett mördegsbak, Adam och Julie hjälper till med degen 

IMG 9392

Lite smulig deg, men tillslut lyckades vi trycka ut kakor

IMG 9394

Sen var det stressigt att hinna äta popcorn som var lovade sedan länge. Vi tittade en kort stund på senaste Disneyfilmen. Stellan som inte alls ville sova när de andra barnen var vakna kom upp han med. 

Jag, Julie och Adam sov i gästrummet. Vi hade skjutit in sängen mot väggen för att undvika rullolyckor. Barnen sov gott såvitt jag kan bedöma men en annan som inte är van att sova bredvid två propellrar sov lite sådär. Nästa gång de sover här ska jag nog se till att sova i separat säng. Hur som helst. Stellan vaknade åtta, Julie halv nio och Adam han väckte vi klockan tio! Ojojoj, 4,5 år och redan tonåring, haha. På morgonen och förmiddagen hade vi planerat att dekorera våra kakor. Tänkte att det kunde bli ett kul tidsfördriv, vilket det också blev. 

IMG 9398

Barnen sover gott, lite kors och tvärs

IMG 9404

Hampus hjälper till med den gula glasyren. Tanken var att vi skulle ha massor av olika färger, men vi var lite korta på florsocker så det blev gult och rosa. Till det flera olika sorters strössel och dekorationskulor. 

IMG 9407

Vi började faktiskt längta efter det kommande julbaket

Ja, det var väl ungefär vad vi hann med innan föräldrarna kom farande för att krama sina barn. 

Kommentera