Ojdå…

Det händer sällan en massa tok när Hampus är hemmapappa. När jag och Stellan är hemma blir det alltid kaos. Detta beror på att Hampus lägger allt annat åt sidan för att passa kotten, medan jag gör tusen andra saker vilket öppnar upp för bus. Jag är inte säker på att jag tjänar så mycket på den inarbetade tiden, med tanke på det merjobb i tvätt och städ som Stellans egna projekt ofta medför. 

DSC 5893

Nej, men jag ska bara fixa med tomaterna på samma sätt som jag fixar med rabatterna ute… Perfekt att lägga ifrån sig jorden på den här arbetsytan i perfekt höjd. 

DSC 5894

Aha, här under var nån kul grej

I övrigt kan jag bjussa på en smygtitt på vårt pågående projekt – fixa fler odlingslådor. Vi har byggt ihop ytterligare två enklare, lägre lådor som lämpar sig för sallad. Dessa är målade i svart så kallad rödfärg (slamfärg).

Jag har nu klätt lådorna med täckväv och har även lagt täckväv på hela markytan under. Först tänkte jag bara hugga ut för gräsmattan men sen såg jag framför mig år av utebliven trimmerkörning och högt fästinggräs. Nu kommer det som sagt bli täckväv som jag tänkte dölja med småsten. Stenen hämtar jag på mitt stenröse vid potatislandet (läs en hög av mindre stenar som jag grävde upp i samband med det projektet). Må detta bli en underhållsfri vinnare!?

Nu är det full rulle med arbetsvecka igen så det lär inte bli något mer gjort förrän tidigast till helgen. Dessutom måste vi åter igen köpa massor av jord, pga grav missuppskattning om hur stora dessa skulle bli. Fast jag ska börja med att tömma komposten. Eftersom det är snyggt med målat så kommer vi mest troligt måla de andra lådorna också under säsongen. 

DSC 5896

DSC 5897

Här ska det bli sju sorters sallad. I de andra tre lådorna kommer det bli morötter, bönor respektive sockerärtor samt jordgubbar. 

2 reaktion på “Ojdå…

 1. Mia

  Haha, oj vad jag känner igen mig i det där med hemmapappans lugna tillvaro vs hemmamamman med sina tusen sidoprojekt (som oftast leder till merjobb)! 😉

  Smart förresten med småsten runt lådorna – snyggt och praktiskt! Urs, för fästingar…

  /Mia

  Svara
  1. Hanna Inläggsförfattare

   Hej!

   Ja, stökigt blir det när man håller på med massa grejer.

   Jag tror också det blir riktigt bra med småsten runtom. Dock är det inte alls klart ännu, men snart är det semester och då kommer allt och allt därtill hända!

   🙂

   Hanna

   Svara

Kommentera