Tomater

Bloggandet fortsätter för tredje dagen i rad minsann. Det betyder alltså att vi haft ännu en produktiv utedag. 

Dagen började som vanligt med ett besök på Blomsterlandet där vi återigen fyllde bilen med diverse säckar. Den här gången blev det sex säckar täckbark och tre säckar odlingsjord, men även tre tomatplantor och massor av frön. 

Vi har nu fixat med de befintliga odlingslådorna, gödsla  och sått morötter i en av dem, och i den andra brytbönor och rädisor. I den tredje är det jordgubbar sedan tidigare. I de nya kommer det bli tre olika sorters sallad, dill och sockerärtor. Slutligen täckte jag lådorna och potatislandet med fiberduk för att boosta det tropiska klimatet. Hampus gjorde klart den andra mindre lådan (se gårdagens blogg) så nu har vi två. Ska det bli fler så behöver vi skaffa mer virke. 

Stellan och jag tog också och rensade bort de risiga ruttna tulpanlökarna som jag visst vattnat ihjäl på uterummet och de sista pelargonerna som ännu inte tagit sig. Man kan säga att jag tog död på cirka 18 pelargoner mot två som överlevde. Nu är allt undanstädat och ersatt av dagens tomatplantor. Framåt uppåt.

Slutligen ska jag bara skjuta in att jag inte bara påbörjar nya roliga projekt. Idag skördade jag faktiskt en tuva av gräslöken och hade i fisksåsen. Skönt. Då har kan vi sätta check i den boxen innan allt är överväxt. 

 DSC 5764

DSC 5771

DSC 5773

DSC 5800

Pepp på rädisor sedan fjolårets succé 

DSC 5804

Mellisfika på en sten

DSC 5818

Mycket att tvätta, tur jag hade hjälp

DSC 5820

Fina små tomater

Kommentera