Första lådan klar

Idag har vi varit på brunch på ett ställe som öppnat i ny regi, Lidingö Saluhall. Jag var ganska tveksam först, ni vet, det är dyrt, tar halva dagen och stor risk för kaos pga minimonster. Det hela gick dock långt över förväntan. Det var visserligen kostsamt (cirka 270 kr/vuxen) men jättegott, fräscht och Stellan var snäll. Visst det blev lite kladd och mat på golvet men klart hanterbart. Buffebordet var fint och kändes klart lyxigt med både råbiff, pocherade ägg, räkor, rökt lax, grillade grönsaker, ostron, ostar, bröd med mera. Till efterrätt fanns diverse sorters mousse, rabarberpaj, våfflor, frukt osv. Gott gott! Stellan åt rejält med pommes, räkor, lufttorkad skinka, grillspett, våfflor och vindruvor. Priset för hans portion var tio kronor så det var väl spenderat!

IMG 0181

Brunchbuffe idag

Det jag egentligen skulle komma till var att vi, mest Hampus, därefter byggde klart den första av två mindre odlingslådor som han påbörjade igår. Det var lite pyssel med att sätta ihop alla bitar men det blev vinkelrätt till slut. Det bästa av allt var att alla mått stämde, och tur var det eftersom den andra lådans 29 bitar redan är kapade. Inspirationen till lådan kommer från en bok jag har ”Drömmen om ett orangeri” där de använde sådana här lådor att odla tomatplantor i orangeriet.

Tanken är att vi ska ha en plastback inuti denna låda, och att det i plastbacken ska vara en plastsäck alternativt tidningspapper mot jorden. Av den anledningen så tog vi impregnerat virke med förhoppning om att det ska hålla för att stå ute i många år. Yttermåtten på plastbacken är 60 x 40 cm, så det är en halvstor låda kan man säga. Förhoppningsvis lagom för sallad, kryddor eller fänkål…? Jag tror att Hampus tyckte det var ett ganska kul projekt, själv ser jag fram emot cirka tio till… 🙂

IMG 0180

Plastbacken inuti är 60 x 40 x 35

IMG 0179

Med bärhandtag så två starka kan flytta den vid behov

Kommentera