Potatissommar

Vi ska försöka återupprepa fjolårets potatissuccé, se här och här. I år ska jag dock göra vissa justeringar så att den så kallade midsommarpotatisen inte kommer i augusti.

I torsdags var det riktigt svinkallt men Stellis och jag fick trots detta lite feeling och gick iväg till Blomsterlandet och köpte sättpotatis. I år köpte vi både mandelpotatis (sen) och någon random färskpotatis (tidig). Efter att ha sett någon TV-kändis på morgonteve förplantera potatis i små pappkartonger, så köpte jag även dylika pappkrukor. 

Potatisarna ska nu förgro. Om någon vecka så tänkte jag sätta minst åtta knölar av den tidiga sorten i varsin pappkartong som får växa till sig inomhus innan det är dags att plantera i krukor på uterummet. Jag har ingen koll på hur vi ligger till tajmingmässigt men jag antar att vi är hyfsat rätt eftersom det finns mycket sättpotatis till försäljning just nu. 

Kotten som gillar att sortera saker, var mest intresserad av att flytta potatisar från en plåt till en annan. 

DSC 5623

Stellan hjälper till

DSC 5632

Mandelpotatisar

DSC 5634

Nypotatis, vars namn fallit i glömska

Kommentera