Rådjurssäkrade rabatter

Det är fantastiskt väder och har varit riktig vår i flera veckor! Livet kommer åter till familjen räv och ganska många av alla tulpaner, påsk- och pingstliljor jag satte i höstas har börjat komma upp. Eftersom vi praktiskt taget har fyra rådjur som husdjur här så blev det brådis värre att fixa något ospecificerat rådjursskydd för en av rabatterna. Jag har satt lökar på fler ställen men i rabatten framför köksfönstret körde jag ner verkligen massor. 

DSC 5349

Planen var att jag skulle skaffa några rejäla staketstolpar och dra upp ett nät. På den lokala blomsterhandeln, B-landet, som vi kallar den så hade de ett färdigt rådjurskit. Jag tog ett set av fem pinnar, 22 meter nät och en vajer. På grund av snål så tog jag bara fem pinnar, egentligen hade det kanske varit lite snyggare att ta några fler. Nättillverkaren pitchar detta nät som osynligt, och ja, det är ju inte osynligt men inte direkt uppseendeväckande på lite håll. Min tanke är att eftersom det är en ganska smal rabatt (som max typ en meter) så gissar jag att rådjuren inte är så benägna att hoppa in i fållan, därför tog jag det lägsta nätet och de kortaste pinnarna. 

 Med hela familjen som hjälp fick vi till det utan alltför mycket bråk och sura miner.

DSC 5351

DSC 5353

DSC 5356

Kotten hjälper till

Slutresultatet tror jag blev bra. Vi får väl se om det håller. Min tanke är att jag tar bort nätet när tulpansäsongen är över, för jag har ju bara rådjurssäkra blommor under sommaren. 

DSC 5371

Inte alltför uppseendeväckande nät

DSC 5373

Nät och staketstolpe

Kommentera