En överlevare

Samtidigt som jag satte en massa tulpanlökar i rabatterna så fick jag några över som jag körde ner i krukor och stoppade in i källaren. Det där blev ju helt bortglömt. För några veckor sen gick jag ut och skulle ta och plantera om alla pelargoner som jag övervintrat enligt spekulativ metod (inte så framgångsrik). Pelargonerna sattes om i jord, vattnades rikligt och flyttades från mörka källaren till uterummet. Nu, några veckor senare, så står det klart att en, max två, av typ tjugo överlevde vintern. Nog om det.

Först blev jag överraskad och glad över att jag hade satt tulpanlökar också och sen blev jag ännu mer överraskad när jag insåg att de hade börjat växa där i mörkret och torkan. Troligen blev hjärnan överbelastad efter det för jag vattnade och stoppade tillbaka krukorna i källaren utan övrig åtgärd. 

IMG 7861

Oj vilken överraskning, jag hade tulpaner? Oj, de har börjat växa?

Tid gick. Idag gick jag ner igen för att hämta upp tulpanerna och göra något med dem. En av dem var en riktig överlevare som lyckats växa och slå ut trots denna misär. Blomman är färgstark och kraftigt röd men stjälken och bladen hade nästan ingen färg. 

DSC 5345

Säsongens första och enda albinotulpan

I motsats till blomman så har inte idéerna direkt blomstrat. Jag körde på rikligt med vatten igen och bara ställde ut dem på uterummet. Den utslagne blomman knipsade vi av och ställde på bordet. Det blir väl så vi får göra med resten av tulpanerna allt eftersom de kommer upp. Det roliga med vår första tulpan är att den praktiskt taget slog ut medan vi tittade på den. 

DSC 5379

DSC 5387

Kommentera