En smula ny sykraft

Min symaskin har gått lite dåligt de senaste… säg fem åren. Eftersom jag inte naturligt haft vägarna förbi symaskinsbutiken i Östersund där jag servade den för elva år sen (eventuellt, när jag tänker på det så var det kanske inte ens den här utan den förra symaskinen som servades?). 

Jag har vid flera tillfällen googlat efter symaskinsreparatörer i närområdet men inte hittat någon inom min bilkörar-komfortzon (läs: Lidingö). Det torde inte vara så svårt att ta sig till Sundbyberg kan man tycka, men tja… det har inte blivit av ännu. Istället kom jag att tänka på en kollega till Hampus som lagat sin tvättmaskin med hjälp av Youtube-filmer och tänkte att ”Hur svårt kan det vara”. Efter att ha tittat på hur någon i amerikat borstat bort ludd under hållaren för underspolen så gjorde jag detsamma. 

Håll i hatten Kerstin vad mycket ludd det var därunder! Notera att i det här hålutrymmet ligger det en nästan lika stor plastkopp så det var hårdpackat. 

IMG 7952

Spolarfot och ludd

Nu när den är rensad, borstad och dammsugen och jag tycker mig se en väsentlig förbättring. Jag passade på att läsa på lite om trådspänning, som är det som krånglat mest, och tror jag fick till det lite bättre. Med detta kom en smula ny energi och inspiration så jag tog tag i en till 75% färdig övergiven haklapp som legat på undantag ett bra tag. Den blev klar på ett kick och eftersom det gick så överraskande bra att sy så gjorde jag fyra till av bara farten. Kan vara bra att ha i gömmorna för framtida bruk. Tyget jag använder är fortfarande någon slags plastad bordsduk, ni vet, nutidens vaxduk. 

DSC 5269

Klarar många års framtida kladdande?

Det jag också ska säga som inte alls hör till ämnet är att jag hittade en gammal vas som jag glömt att jag hade (trodde vi bara hade små smala tantvaser) och jag blev så glad att jag köpte en bukett tulpaner på Willys när jag handlade senast. Jag brukar inte köpa blommor och speciellt inte på mataffären, men det här var ett riktigt lyckokast! Ps. idag hittade jag första blåsippan i slänten också. 

DSC 5267

Tulpaner

Kommentera