Vårkollektionen (nästan)

Jag är gift med en man som avskyr förändringar. Samtidigt är han ganska petig och full av åsikter. Varje gång något ska köpas hem hit så brukar det föregås av lång förhandling, uppgivenhet och frustration. I dessa tider av varannandag-föräldraledighet så har jag både tid att störa mig på saker och kan ägna timmar åt e-handel. Saken är den att jag är urless på soffgruppen i vardagsrummet. Eller ja, inte själva sofforna utan hur de ”presenteras”. Vi har vita soffor och försöker hålla dem vita genom att alltid ha dem skyddade av filtar (som vi valde tillsammans när vi köpte sofforna). Trots att det gått typ fyra år sen vi köpte dem har vi inte kommit till skott att skaffa några pyntiga prydliga soffkuddar, utan har haft en varsin temporär missanpassad kudde. 

DSC 5162

Före: soffgrupp, dock i sällan skådad prydlighet

Nog med inledning, det jag ska komma fram till är att jag har stuckit ut hakan (rejält) och alltså köpt nya soffkuddar utan att fråga panelen först (läs: skriet-emoji). Jag beställde även nya vita soffiltar men de kom inte fram (kanske var det ett tecken). Istället fick jag något helt annat som jag inte beställt i mitt paket. Surt. Nåväl, genom att helt enkelt vika ihop de dötråkiga filtarna och styla de vita sofforna med nya kuddar så blev det nästan som ett helt nytt hem. 

DSC 5174

Efter: Nya kuddar och vita soffor

DSC 5171

Cerise och två sorters grå i sammet. Fodral och innerkuddar köpta från H&M Home

Hampus har ju hunnit uttrycka sitt missnöje ganska många gånger hittills ikväll och har gjort sitt bästa för att själv återställa allt så at det ska se ut exakt som innan. Men snark. Själv har jag redan bestämt hur det ska göras och längtar till det är dags att renovera hela vardagsrummet igen. Om max fem år. 

En reaktion på “Vårkollektionen (nästan)

Kommentera