Matplan – uppföljaren

För snart fem veckor sedan startade vi ett matplaneringskoncept här hemma för att komma till bukt med det dagliga bryderiet runt kvällens middag. Det har funkat mycket bra, jag skulle nästan våga säga att det blev tusen gånger bättre än vad jag förväntade mig! Vi har i stort sett hållit oss till planen, och de få avvikelser som varit har varit att vi kastat om några rätter inom samma vecka. 

Idag, nyss, när Hampus skulle åka och handla kommande veckans mat så insåg vi förskräckt att matplanen tar slut per imorgon. Därför fick vi hastigt workshopa fram tjugo nya (eller gamla) rätter. Precis som förra gången så har vi hittat på en vegetariskt, fisk/skaldjur, kyckling och kött per vecka. Det känns lite lättare att tvinga in tankarna på det sättet och vi äter ju inte precis för mycket vegetariskt av gammal vana…

Den lustiga bieffekten av matplanerandet är att det nu plötsligt är helgerna som är vår svaga länk ur ett planerings- och kreativitets-perspektiv. Inte fredagarna för då får Hampus hitta på något kul med färsk fisk men att vi ska äta även på lördag och söndag brukar kännas som en överraskning varje gång. Det jag tänker mig att vi ska göra för att få ordning på det är att ha en separat inspirationslista med typisk helgmat som vi kan plocka ifrån när fantasin tryter (typ pizza, dumpings, diverse stekt kött, gravlax osv)

Här kommer i alla fall nästföljande veckors matplan. Hoppas det kan inspirera någon i matlagningsmörkret.  

NewImage 

IMG 0167

Matplan två

Länk till Tom Kha Gai här. Övriga rätter får gå från huvudet eller diverse kokböcker.

En reaktion på “Matplan – uppföljaren

Kommentera