Ständiga trädgårdsfunderingar

Det framgår kanske inte på bloggen men vi går i ständiga trädgårdstankar. Det är sjukt svårt att veta hur vi ska göra, när och i vilken ordning. Det vi vet säkert är att vi på kort sikt

1) Vill ha en bra uteplats samt lite insynsskydd mot gångvägen

2) Måste ha ett temporärt eller permanent staket mot stupen

3) Göra något åt garageplan som är mix av lervälling, sjö och myrmark i snösmältartider

Vårt föregående bästa förslag har varit att göra ett stort trädäck med start från entrén och ut till tomtgränsen. Längs båda stenmurarna så tänkte vi plantera avenbok och förstärka med något slags enklare temporärt staket på de brantaste ställena. 

Nu i dagarna har jag surfat massor på sekelskiftesträdgårdar och börjar förlika mig med tanken på att eventuellt sätta syrénhäck helt eller delvis mot gångväg och/eller längs hela stenmuren. Jag är ju inte alls ett stort fan av syrén som jag tycker är sjukt tråkig när den är som bäst och övrig tid som ett torrt lik. Fördelen är att den är som en hög grönsaksvägg och väldigt tidstypisk för vår tomt.

Jag har även surfat en hel del på stödmurar och staket och idag gjort en riktigt bra upptäkt. I ett av områdena här på Lidingö där det står snarlika hus som vårt, där allt är väldigt pittoreskt och välskött har en av tomterna ett staket som vi brukar stanna och beundra varje gång. Just detta, eller i alla fall väldigt likt hittade jag att köpa på internet idag! Fantastiskt! Samma ställe säljer även färdiga satser och lösa ribbor av spetsiga spjälor, som är ett annat tänkbart alternativ. Kanske vi ska ha staket ändå, istället för avenbok-häck?

I min senaste tanke så har vi en lite mindre utplats/pergola som ligger fristående snarare än ett jättedäck. 

Herregud vad svårt! 

IMG 0166

 Skisser och tankar

Kommentera