Skötväska 2.0

Jag är en person med tydliga samlardrag. Jag är även riskmedveten och närmast på allvar oroad för att bli spontant strandsatt på en öde ö. Jag gillar att vara superorganiserad och alltid beredd.  Å andra sidan ogillar jag verkligen att släpa och kånka på onödiga saker och känner triumf när jag exempelvis reser bort med minimal packning. Jag är praktisk och skulle aldrig ha med hårsprej, eller ännu värre, en hårtork till gymmet (vem bryr sig att håret har torkar i en hjämfrisyr liksom (inte jag, jag har det alltid uppsatt i samma frisyr))…

När jag fick barn så sköt antalet grejer att sortera, packa och bära med sig i höjden. Att ta bilen de fyra kilometrarna till Caroline var som att åka på semester, där jag ska få in minst fyra kollin samtidigt i bilen. En gigantisk vagn, Kotten förstås, handväska och fulladdad skötväska. Därtill bilnyckar, husnycklar, vattenflaska, solglasögon osv. Det gick ändå an för jag kunde göra iordning Stellan i bilbarnstolen inne och sen bära/köra ut allt till garaget i ett svep. 

Sen i julas så har vi bytt in till en större barnstol som sitter fast i bilen för jämnan. Även om jag inte längre tar med vagnen just till Caroline (dock på många andra ställen) så har det varit lite kämpigt med alla väskor och barn som ska bäras samtidigt som dörrar och portar ska låsas och öppnas. Därtill har behovet av alla bra-att-ha-grejer minskat, nu kräks han inte ner kläderna längre samt att det är väldigt sällan jag behöver byta blöja på ett fält. Skötväskan vi haft är verkligen praktisk och utrustad med allt ifrån tjockt liggunderlägg, plastlåda för tvättlappar till flaskvärmare med mera. Den har också tusen fack vilket tilltalar min sorteringshjärna. Problemet är ett den inte ryms i, eller kan ersätta min handväska. Varannan dag åker ju handväskan och jag till jobbet utan skötgrejerna och om jag då inte har plånboken och nycklarna på rätt ställe blir det heljobbigt. 

Jag har nu bestämt mig för att jag inte alltid behöver vara redo för krig utan har skaffat en mycket mindre väska att ha alla barnsaker i på prov, och mer tänka att jag ska klara mig en eftermiddag snarare än en vecka på vift. Det är en s k bag-in-bag och är inköpt på Muji (ett måste för alla organiserande själar), dock är den inte så stylish men det praktiska väger klart över. 

DSC 4918

Skötväskan till vänster, nya skötväskan till höger

Det som känns så himla härligt är att trots sin ringa storlek rymmer den allt jag vill ha, såsom blöjor med tillbehör, ett ombyte, alvedon och plåster, nödmat, våtservetter och en hopfällbar påse – som i sin tur kan hantera ett helt batteri med nya utmaningar. 

DSC 4949

Allt som får plats

DSC 4920

Massor av fack, och fortfarande luftigt

Väskan kan läggas i vagnen, i min handväska eller i Kottens rygga. Så himla smidigt. 

DSC 4922

DSC 4943

Snart får han bära sina egna saker

Och om det ändå kör ihop sig, så har jag ju faktiskt tre-fyra blöjor, våtservetter, näsdukar, plåster, hudkräm, hårsnoddar, lypsyl och lite annat i både vagnens integrerade väska och i bilen…

En reaktion på “Skötväska 2.0

Kommentera