Äntligen ettårskalas

Stellan missade tyvärr sin födelsedag i lördags för en vecka sedan på grund av tredje gradens förkylning och hög feber. Jag fick slänga in biskvier, bullar och tårtbottnar i frysen och istället ägna mig åt att badda hans panna med blöta kalla handdukar. Stackars liten vad sjuk han var. 

Fram emot onsdagen var han någorlunda pigg igen och idag kunde vi göra come-back i kalasplanen. Hampus och jag kan knappt begripa att han är ett helt år, även om jag inte skulle säga som de flesta, att tiden gått vansinnigt snabbt. 

Hur som helst, paketutdelningen har skett lite pö-om-pö i veckan. På själva födelsedagen fick han fyra par strumpor av mig och Hampus (där kom vi allt bra undan!), i början av veckan kom en Kånken Mini från morfar, i onsdags alla paket från farmor och farfar – det var både en gosedjursräv, jordglob, duplosats och kläder. Idag kom Kattfamiljen (minus Robert som var sjuk), och då blev det hur mycket fina kläder som helst, bland annat två par byxor, två tröjor, ett regnställ, gummistövlar och en träbuss. Tänka sig att någon så liten kan få så mycket grejer. 

DSC 4858

Eva – julklappsskjortan passar nu utmärkt

DSC 4861

Paketöppning

Efter paketöppningen så fikade vi. Vi hade minibullar, biskvier och en oavsiktligt jättestor tårta. Jag hade laddat ordentligt för att baka tårta och ägnat massor av tid till att inspirationssurfa tårtor på internet. Alla fina jag valde mellan till slut var tänkta att vara lite mindre och skulle bakas i en form med diameter på 10-15 cm. Någon sån form fick jag inte tag på så jag gjorde samma tårta uppskalad att passa i vanlig form. Jisses vad mycket fyllning, smörkräm… och tårta det blev. Den kommer räcka ända till midsommar trots att jag försökte skicka med en stor bit till Robert. 

DSC 4866

DSC 4867

DSC 4869

DSC 4871

Adam hjälper till att blåsa ut ljuset

DSC 4874

Notera att bottnarna var i fyra rosa nyanser, med hallongelé- och lemoncurd-fyllning. Pust vad mäktigt. 

DSC 4880

Stellan fick en stor bit men åt som tur var inte så mycket

DSC 4887

Erika och Adam

DSC 4903

Stellan och morfar

DSC 4892

Farfar och Julie

Efter fikat så lekte vi en stund på hans rum. 

DSC 4916

Kommentera