Snabb hemgjord mandelmassa

DSC 4783

Så här i semmeltider så vill jag tipsa om hur jag brukar göra en enkel mandelmassa. Det blir sjukt mycket bättre att göra egen mandelmassa istället för att köpa den färdiga som är baserad på aprikoskärnor och mandelarom. Dock, så kan det kännas lite övermäktigt att göra hela proceduren från att skålla mandel och plocka fram mandelkvarnen. 

Mitt tips är att ta färdigköpt mandelmjöl och riva i lite bittermandel med hjälp av ett litet rivjärn. Det gjorde jag idag och det blev väldigt bra. 

  • 50 gram mandelmjöl
  • 50 gram socker
  • knappt 3 bittermandlar, rivna (jag rev så länge jag kunde hålla i mandeln, sen slängde jag stumpen)
  • lite vatten

Blanda det torra och tillsätt vatten tills det är lagom konsistens. Mängden ovan blev lagom som fyllning till mina kanelbullar eller skulle ha räckt till ett par-tre semlor. 

Kommentera