Förklädet levererar och fixarsöndag

Jag sa ju att jag hade stora förhoppningar på förklädesklänningen jag sydde för ett par veckor sedan. Jag har inte blivit besviken. Idag åt vi bananpannkakor med grädde och hallon till frukost – och det blev inga fläckar på de vitarandiga tajtsen inunder. Mycket bra! Nu är det snart dags att göra en till tror jag. 

DSC 4752

En handfull grädde

DSC 4756

Vinka-vinka

I övrigt så har Hampus lovat mig att vi ska ha en fixardag idag. Det finns diverse att ta tag i…

– Hampus ska gå in sina nya vinterkängor som han köpte på XXL Sport igår

DSC 4762

Ny vinterhjälm och vinterkängor som behöver gås in

… och kanske skruva ihop långfärdsskriskorna som ska passa på kängorna

DSC 4764

Hampus nya långfärdsskridskor, av sådan modell att man sätter dem på kängorna

– Röja upp på gästrummet som just nu kan förväxlas vid en återvinningscentral

DSC 4774

– Ställa ner julgranen vid tomtgränsen och hoppas att kommunens granbil åker förbi i år (tant Hanna har mejlat och klagat på att de har glömt bort oss tidigare år)

DSC 4768

Något eländig gran som legat där den föll sen den åkte ut

– Bära upp det sista julpyntet på vinden

DSC 4769

Sista ljusstakarna och stjärnorna åkte bort i veckan. Julgranen på uterummet åker idag.

– Fixa iordning bland alla städgrejer. Ni förstår, vi har nu äntligen kommit till skott och skaffat varannavecka-städning. Det är skitdyrt men det får det vara värt. Nu jobbar vi båda två så mycket som möjligt och då känns det motiverat att ägna föräldradagarna åt Stellan istället för att städa huset, vilket tar en hel dag när man är hemma med honom pga alla tusen avbrott. Vi har tecknat Hemfrid för jobbet och nyligen kom en leverans av en ny dammsugare, en mopp och 13 städtrasor som ingick i dealen. Sedan tidigare har vi haft en ogjord aktivitet att sortera bort alla giftiga städmedel från Kottens räckvidd, så det är dags att ta tag i det där. 

DSC 4776

Ny dammsugare och moppgrejer på köpet vid köp av städning

– På samma tema ska jag ta tag i något som har irriterat mig i flera år. Vi har en städhink vars extremt smuliga och klistriga etikett lossnar i smulor och klistrar sig fast överallt. Idag ska den (etiketten alltså) bort. Jag har laddat med rakblad, T-sprit och scotchsvamp. 

DSC 4772

Etikettjävel som inte går att ta bort men heller inte sitter kvar

Ja, så spännande kommer min söndag bli. Hej-mors.

Kommentera