Med förhoppning om kladdfritt

Kotten har god aptit igen efter förra veckans häng (magsjuka-ish?). Han äter gärna och mycket men vill göra det på sitt sätt. Han ogillar att bli matad utan vill gegga runt med all mat på sitt eget vis. Om han äter mackor exempelvis vill han gärna ha möjligheten att ha en del i varje hand, och vid behov kunna lägga ifrån sig en av dem på låret innan han fortsätter. Om jag vore noggrann med att han skulle vara fläckfri (bokstavligt) så skulle jag få byta kläder 3-4 gånger per dag. Haklapparna ger dålig hjälp. Idag provade jag att lägga ett helt vuxenförkläde runt hans midja/över benen i stolen, men han fick ändå morotsfläckar på de söta vita tajtsen. Buhu. 

Jag har varit sjuk och eländig, hade inte så mycket annat planerat idag så jag tog tag i något jag tänkt länge. Jag har nu sytt ett nytt förkläde till honom. Vi har ett liknande sedan tidigare, köpt, men det är så otroligt stort att han mest hela tiden drar in sina kletiga matfyllda händer inuti ärmarna. Lite misslyckat. Den här modellen har jag stora förhoppningar på. I ärmsluten sitter kardborre som man kan dra åt ordentligt istället för en slapp resår och den har väl tilltagen längd. 

Modellen är samma som den köpta. Hela förklädet är sytt i ett stycke med undantag för två flikar bak i nacken där kardborren sitter. Tyget jag använder är den nya generationens vaxduk (vad den nu är tillverkad av?) och är därför lite vattenavstötande. 

Förklädesklänningen invigdes till eftermiddagsmellis och jag är förhoppningsfull. 

IMG 7596

 

IMG 7606

IMG 7609

 

4 reaktion på “Med förhoppning om kladdfritt

 1. Jennie

  Härhemma har vi en liten kille på 13 månader som sedan länge endast accepterar att äta själv. Byxorna åker av innan han sätts i stolen. Sen ett långärmat förkläde från Ikea för att täcka tröjan och så en plasthaklapp för att fånga upp allt han tappar och spottar ut. Det funkar riktigt bra men nu har han börjat vägra piplocket på muggen så vi får se hur det blir framöver.

  Ditt förkläde var riktigt snyggt!

  Svara
  1. Hanna Inläggsförfattare

   Hej Jennie!
   Tack för din kommentar, det är alltid kul att få lite feedback och veta att någon läser det jag skriver 🙂 Härligt också att höra att andra upplever samma matkaos som vi gör!

   Låter som ett bra tips där med att ta av byxor och köra dubbla skydd på överkroppen. Vi kommer inte riktigt överens med plasthaklapparna här, Stellan är så liten att armarna knappt räcker förbi när han har en sån hård haklapp.

   Förklädet har funkat bra hittills. En annan sak som jag funderar på är att göra någon slags lösning med tyg som sitter fast i stolen som man drar åt runt midjan på honom exempelvis som en dragsko. Som vattenskyddet på en kajak typ. Måste fundera lite på hur jag ska fästa det, skulle vilja ha ett alternativ till att klistra fast kardborre längs stolens innerkant då jag inbillar mig att den kommer bli full av matrester.

   Hälsningar Hanna

   Svara
 2. Jennie

  Dragskoskyddet låter spännande. Det kanske blir nästa succéprodukt på barntillbehörsmarknaden! Har du idéer för vad man gör med barn som markerar att de ätit färdigt genom att helt enkelt slänga ner hela tallriken på golvet?

  Jag läser alla dina inlägg. Jag är bara väldigt dålig på att kommentera.

  /Jennie

  Svara
  1. Hanna Inläggsförfattare

   Haha, skrattar! Stellan har bara kastat tallriken i golvet en gång, men brukar annars börja städa brickan och tallriken/skålen när han är nöjd. Då får man kasta sig fram och rädda så mycket det går.

   Jag återkommer med nästa års försäljningssuccé på kladdfria barn 😉

   Svara

Kommentera