Jämtlandstur

Sista kvällen på jullovet och det är dags att börja fundera på att det är vardag imorgon. Jag har inte skrivit så mycket om vår resa till mamma i Jämtland, så här kommer en liten summering. 

Vi åkte upp på söndagkvällen efter jul och lyckades kombinera tre inte så gynnsamma parametrar: 1) Mitt i middagstid 2) Mitt i läggningstid 3) Hängig Stellan.   Det hela resulterade i totalhaveri trots våra försök att undvika detta. Bland annat hade vi försökt mata Stellis ordentligt i förväg, men vem vill äta middag klockan 15 liksom? Vi hade också en liten förhoppning om att flygplatsbullret skulle göra att han somnade som förra gången. Så här i efterhand vet vi ju att han aldrig somnar i famn eller när vi är i närheten. Vi hade laddat upp med russin, fruktmos-påsar, välling osv som Stellis åt lite av på startbanan. Innan vi lyfte hade han bajsat och började kort därefter gallskrika. Så fortsatte han, oavbrutet. Lätt stressade trängde vi oss fram i flygplansgången mot toaletterna, irriterade flygvärdinnorna som försökte körde sina serveringsvagnar, och trängde oss in bland okända människor och man kan säga att ingen på planet kunde undgå att lägga märke till oss. Svetten lackade på mig, Hampus var oberörd. Först när vi landade efter en timma blev det lite lugnare på planet igen och alla kunde andas ut, även vi. 

Vi landade i ett iskallt Östersund och hemma hos mamma var det närmare tjugo grader kallt. Det var inte jättemycket snö, ett par decimeter men träden var vita av alla iskristaller. Första dagen var vi ute och promenerade och åkte pulka. Tyvärr så vände vädret efter ett par dagar och snön byttes ut mot barmark och ishalka. 

DSC 4483

IMG 7480

DSC 4514

DSC 4523

DSC 4519

Under vår vistelse så gjorde Stellan mycket kul saker. Bland annat busade han med mormor så han tjöt av skratt. Han fick även provhoppa min gamla gunga. 

IMG 7528

Han fick provsmaka hjortron

IMG 7477

Han fick också provsitta min gamla potta.

DSC 4540

Prova morbror Jans gamla rymdoverall

IMG 7506

På nyårsafton hälsade vi på hos min morbror och hans fru där Stellan fick leka med sina tremänningar, varav den yngsta är jämngammal med Stellis. 

DSC 4572

På kvällen var det nyårsmiddag med riktigt ambitiösa ostron, som Hampus hade tjatat sig till. Dessa krävde både en biltur till stan och att jag halvt skar av mig fingret (lite överdrivet) för att öppna dem. Till ostronen åt vi andra skaldjur till förrätt och älgfilé med potatisgratäng till huvudrätt. Efterrätten bestod av chokladmousse. 

IMG 7533

IMG 7534 

Flygresan hem som var mitt på dagen när alla var i lite bättre form gick faktiskt väldigt bra. Stellan var pigg och glad hela resan och hans föräldrar kunde återigen tänka tanken på att kanske komma iväg på en semesterresa till våren. 

IMG 0048

IMG 0047

Kommentera