Sådan far sådan son

DSC 4126

Hampus är den enda människa jag känner som skulle kunna dö av en förkylning. Jaha, det var en ynklig karl kanske ni tänker, nja, det beror inte (bara) på det utan på att hans normala överlevnadsinstinkter sjappar vid dessa tillfällen. Han slutar att äta och dricka, vilket gör att han blir uttorkad och ännu sjukare och det fortsätter tills jag bokstavligen tvingar i honom något. Själv har jag tackat nej till mat men (fortsatte att dricka) vid ungefär ett tillfälle och det var under pågående förlossning, så vi är lite olika där. 

Nu konstaterar jag med begränsat nöje att min son antagit sin fars beteende vid sjukdom. Stellan blev vaccinerad igår, vilket jag tänkte skulle vara hur lugnt som helst inför jul då han inte brukar reagera. Nej, det gick inte lika bra den här gången. Han har haft feber och varit helrisig sedan igår vid middag. Lilla stackaren, vad han var kokhet i natt. Nu tycker jag att det börjar bli lite bättre dock, tempen har sjunket en aning, han är lite lite piggare och sover bättre. 

Det jag ska komma fram till är detta gjort att jag återigen fått ikläda mig rollen som tvångsmatare. Idag har jag testat grön ärtsoppa (som var så god igår), kex, pressad apelsin, mjölkersättning, välling, clementin, isglass, vaniljglass med mera. Det enda han petar i sig är några russin (han har dock ammat cirka sju gånger i natt och dricker litegrann, så det är inte helkris). 

Nu håller jag på att koka risgrynsgröt och om det inte funkar då blir det en tur till affären för att införskaffa nyponsoppa. Tur för mig att mina killar inte är sjuka samtidigt och tur för dem att jag är envis. 

Appropå BVC så väger han nu 9130 gram på sina 73,5 cm, han fyller 11 månader imorgon. Skönt att han hade en smörskiva i marginal till niokilosgränsen då vi hade tänkt byta in den lite större bilbarnstolen nu och den har just det som viktkrav. 

Kommentera