Mini-böff och ärtor

DSC 4002

DSC 4009

DSC 4015

Det bästa med att vara mammaledig är all tid man har att göra det man vill om dagarna. Man hinner exempelvis förbereda, genomföra och röja efter en måltid fyra gånger om dagen. Hampus låter inte Stellan äta själv i samma omfattning som jag gör, så det blir väsentligt mindre kladdigt på pappisdagarna. Fast jag tycker att han ska lära sig äta ordentligt själv innan dagis börjar (cirka mars) så jag låter honom öva (plus att jag inte orkar sitta och mata). Nu har vi i alla fall nått ett genombrott då han klarar av att svepa med skeden i luften, skålen, längs bordet och överallt han når – istället för att som tidigare bara bita i den. 

Som de flesta dagar har vi tränat idag. Prisa gud för MiniSats, barnpassningsfunktionen på gymmet! Det är så kul tycker Stellan och jag får dagens lugna stund. När vi kom hem tänkte jag vara smart och städa duschen och duscha samtidig, eftersom det är min städvecka och jag ville få det överstökat. Jag lät Stellan leka fritt i en av Hampus badrumslådor för att hålla sig sysselsatt. Det hela slutade med att  1 000 tops var utspridda innan han gjorde sitt yttersta för att komma in i duschen. Det slutade med att ungen var helblöt, argast i hela världen och jag fick gå ut med schampo i håret. 

Nu sover han och är väldens sötaste. Då gäller det väl för en annan att skynda sig upp och röja undan på badrummet innan han vaknar igen. 

Kommentera