Matlagningssöndag

Igår tog vi faktiskt och lagade både mycket och lite ny mat här hemma. De kulinariska utsvävningarna har blivit snävare och färre med åren, speciellt kanske sen en specifik händelse i början av det här året. Lite spontant gick jag runt i mataffären och köpte kött till halva priset med kort datum, vilket då grundade för vår matlagningskväll.

Det var länge sedan sist men äntligen tog vi och kokade kronärtskockor! Jag fick tag i två jättefina exemplar efter att ha bett killen på Willys gå och hämta nya på lagret (Tips – gör alltid det när det är dålig sortiment i butiken!). 10 minuters väntan var klart värt det. 

DSC 1879

Man skär av toppen och botten, knyter en citron undertill inför koket. 

DSC 1883

Stellan hjälpte till med snöret

DSC 1896

Efter 45-60 minuters kokning är de mjuka och redo att ätas. Man tar loss då ett blad i taget, doppar i kryddsmör/smör och salt samt drar av köttet med tänderna längst ner på varje blad. 

DSC 1888

Hampus fixar turkiska lammfärsspett och kycklingfileer. 

DSC 1892

Troligtvis årets sista grillning. Till spetten serverades även yoghurtssås. 

Gjorde också två sorters lax. En för stora och en för små.

DSC 1894

Vuxenlax

DSC 1890

Barnlax

På temat barnmat blev det också lite kycklinggryta och broccolimos

DSC 1900

Kycklinggryta med morötter, lök och grädde. Hoppas han gillar den eftersom jag gjorde rätt mycket. 

Gött då har vi mat för de kommande dagarna i kylskåpet och kanske lite återuppväckt matinspiration?

Kommentera