Kalas-Stellan

För två helger sedan hade vi namnkalas för Stellan. Vi hade dragit på det länge och det vara bara en hårsmån från att det inte blev något alls, men med kort varsel och i sista sekund innan flyttfåglarna (farmor och farfar) drog söderut slog vi till. Det var tur det, vi hade ett trevligt kalas och det var jättekul att träffa alla som kom. 

Stellans fullständiga namn är Stellan Hampus Lage, där Stellan kom från ingenstans. Hampus från sin far och Lage från en äldre släkting till mig. Stellan har fått två faddrar, Elin och Martin, som båda har valts ut noggrant för att de är på alla sätt är fantastiska människor som vi gärna vill ska vara en del av Stellans liv och uppväxt. 

Vi inledde med lite bubbel och mingel i trädgården (läs uppfarten).

DSC 1057

DSC 1060

DSC 1068

Därefter åt vi lite lunchbuffé som Hampus planerat och fixat. Som tur var så hade vi ett kanonväder och kunde sitta ute. Lunchmenyn bestod av diverse olika sallader, en med inlagda rödbetor, polkabetor och gulbetor. En med stora vita bönor och sparris och ytterligare en med svarta bönor och koriander. Till detta inkokt lax, tunna skivor serranoskinka och kalkon samt bröd med mera. 

DSC 1073

Kalas-Stellan på honnörsplatsen

DSC 1078

DSC 1080

 

DSC 1100

Efter lunch så var det en kort stunds bensträckare och Stellan-tipsrunda. Jag hade satt ihop tio superkluriga frågor och en utslagsfråga. Lagen delades upp för att sprida kompetensen jämnt. Två lag, det där Torgny var lagledare och det där pappa var lagledare, klarade fyra poäng och var bäst. Utslagsfrågan, där man skulle gissa hur många män och kvinnor som heter Stellan i Sverige blev därför avgörande. Pappas lag gissade på 3 000, vilket var nära nog (rätt svar är 3 941) och vann. 

DSC 1113

Tävlingsledningen går igenom lag och regler

DSC 1125

Quiz-eftersnack

Den roligaste frågan i quizen tycker jag var den som frågade på vilken plats kommer pojknamnet Stellan i den amerikanska listan ”100 Totally Amazing Hipster Baby Names?” Rätt svar var plats 48 av 50, eftersom det var 50 pojknamn och 50 flicknamn. På siten som jag hittade listan så står följande: 

If you are looking for cool names for your baby, look no further than this list. Hipster, in this case, means cool — cooler than cool. So cool it’s like ice but cooler. So cool your baby will definitely wear black and possibly rock a moustache pacifier (if only for photo ops). Nothing negative about the word hipster here — just a whole bunch of awesome names for your super rad little bundle of happiness.

När tipsrundan var klar så var det tårta och kaffe inomhus, vi hade blivit lite kalla av att sitta ute i skuggan och alla barnen tyckte det var kul att leka lite inne.

Jag hade gjort två olika tårtor. En traditionell prinsesstårta med hallon och vaniljkräm med för litet volangigt marsipanlock (precis som det ska vara). Samt en helt ny sort, björnbärs- och vit chokladmoussetårta på browniebotten. Dessvärre så har jag inga recept att dela eller spara för framtiden utan gjorde en mix av flera olika recept jag googlat fram. Det fina med moussetårtan var att jag gjorde allt utom dekorationen flera dagar i förväg på grund av tidsbrist, och lät den stå i frysen. Några timmar innan servering tog jag fram den ur frysen, dekorerade med färska frysta björnbär från Kattfamiljen, silverkulor och ”Stellan”-text skriven i choklad (förberett sen flera dagar). Mitt bästa tips till folk som ska göra moussetårta är att sätta en styv plastfilm på insidan av formen för att få snygga kanter. Det var samma plastfilm som jag använde till chokladdekorationen. När det var dags att dekorera tårtorna så drog jag försiktigt bort plasten från chokladen som hade legat kallt i kylen.

DSC 1044

Prinsesstårta

DSC 1052

 Björnbärs- och vitchokladmoussetårta på browniebotten

 DSC 1130

Robert, Fika-Julie och Adam

DSC 1163

Stellan fick sjukt roliga snören

DSC 1153

Provsitter en av kalaspresenterna, en bilbarnstol

DSC 1149

Kartongen bidrog även den med mycket glädje

Kommentera