Promenad runt Långängen

Jaha, vad hände med bloggen!? Kanske någon tänker, jag gör det i alla fall. Lätt att glömma bort att uppdatera när man inte gör det varje dag. Jag kan också berätta att det har kommit in en ny tidskrävande aktivitet här – jag har skaffat en ny kamera. Adjöss goodbye till crop och tjena-hej till fullformat. Med ny fotoenergi försöker jag lära mig hur den nya guldklimpen funkar. På det temat kan jag även berätta att Hampus och jag varit på fotokurs en kväll då pappa/morfar var barnvakt åt lilla kotten. Det gick strålande utmärkt för alla inblandade.

En liten bieffekt av att ha ny kamera och ta massor av nya bilder blev att datorn bröt ihop fullständigt på grund av full hårddisk. Det var i och för sig ett bra wake-up-call för mig att ta tag i lite bildrensning. Jag har suttit typ varenda kväll i en veckas tid och gått igenom främst foton tagna 2011-2013 och raderade 12 500 bilder. Borde ha varit gjort för länge sedan kan man tycka. Dessvärre är det bara en tidsfråga innan datorn är full igen så vi måste hitta ett långsiktigt sätt att lagra alla foton, läs någon form av extern disk. Nåväl.

Idag är det riktigt ruskväder och då sitter jag och tänker tillbaka på en fin höstdag för ett par-tre veckor sedan då vi var ute på en liten promenad. Vi gick till Stockbysjön för att spana på lite fåglar, men såg inte skymten av en enda pippi trots att vi stod en lång stund i fågelskådartornet. Däremot fick vi chans att snacka lite med fåren vilket Stellan tyckte var kul. 

IMG 4137

IMG 4141

IMG 4167

IMG 4171

IMG 4176

IMG 4178

IMG 4182

IMG 4184

IMG 4215

IMG 4223

IMG 4227

Kommentera