Att ta bilen till affären

Hantverkarna jobbar med grovsågning och målning i garaget. Det innebär att vår stackars bil måste stå ute och frysa i vargavintern.

Idag när vi skulle åka och veckohandla på Willys 400 meter bort så tänkte vi att det vore sjysst mot bilen om den skulle sig en varmkörare. Så det gjorde vi. Tog en spontan biltur på norra halvan av ön, till Elfvik där vi tittade på hus och vildmark. Riktigt trevlig torsdagsunderhållning! När vi kom tillbaka till mataffären sen så var bilen glad igen.

Eftersom vi står inför en period av minst sex veckor då vi inte kommer ha ett fungerande kök , så tänkte jag att det var läge att göra lite råvaruförädling. Istället för att ha massor av frusen köttfärs i frysen så stekte jag upp den i köttbullar. Tänker att det var smart och kommer ge ett mervärde, köttbullar är mer microvänliga än rå köttfärs i alla fall.

DSC 0304

När det gäller bröd så går vi på samma linje. Hampus satte igång en dubbel surdegsbrödsats i morse och jag har startat igång med förberedelserna till två Danska rågbröd. Nu är det överlevnads-mode.

En reaktion på “Att ta bilen till affären

  1. Gregtryjtjtu

    Jag tycker att man ska handla på vägen hem från T.ex jobbet, skola, eller träningspass. Inte så bra att åka 400 m till en affär, jag cyklar hellre. Mer motion bättre liv helt enkelt.

    Svara

Kommentera