Fasadfix

Bloggen är tillbaka efter en stunds semester och efterföljande databaskrasch. Nu är det fixat och backuppförfarandet är förbättrat så alltid blir saker lite bättre.

Jag har länge tittat lite snett på husets norrsida som alltmer går från gul till grå-grön i takt med att husalgerna och smutset breder ut sig. Jag skrev ett inlägg om det redan i oktober i fjol så ni fattar ju att behovet har funnits där ett tag. Idag hade jag planerat in ett besök som blev inställt och i kombo med träningsfri dag så öppnade sig möjligheter för åtgärd. Redan för några veckor sedan var jag på järnaffären och köpte en mjuk skurborste så jag var kittad. 

Så här såg det ut före: 

DSC 0663

Smutsig fasad

DSC 0665

Både alger och föroreningar

Förutom borsten så använde jag varmvatten och diskmedel att skrubba med. Det fick sitta en stund innan jag sköljde av (Hampus, jag var försiktig) med vattenslangen. Jag började med den del av huset som är lägst, precis vid entrén. Det är också där som algerna och smutsen är mest påtaglig eftersom det är där man passerar varje dag. Resultatet blev verkligen jättemycket bättre även om det fortfarande finns svarta/gråa inslag i det gula träet. Av bara farten gick jag vidare och tog en vägg till på sidan. För att nå hela vägen upp satte jag ett skaft i borsten och då gick det ju väldigt mycket enklare att gnugga. Fattar inte att jag inte gjorde det direkt…. 

Tackvare skaftet så har jag nu tillförsikt inför uppgiften att jobba vidare med de lite högre väggarna som omger entredelen. Fast jag tror jag behöver engagera någon ytterligare i detta projektet för att hålla stegen. Idag var jag och Stellan ute i ungefär 1,5 timma och det var ungefär lagom vad han orkade sitta still i vagnen (inklusive sovstund).

Så här blev resultatet, två väggar fixade: 

DSC 0669

Väggen lite mer gul igen

DSC 0676

Nästan störst skillnad blev det av att tvätta fönsterblecken som verkligen var smutsiga innan 

DSC 0677

Den kortare väggen är fixad. Den andra har sin omgång kvar…

Nu gäller det bara att fasaden torkar innan Hampus kommer hem så det inte blir dålig stämning. Hampus är nämligen närmast maniskt nervös för fukt i huset. 

Kommentera