Jämtlandssemester

Jag tittar igenom lite sommarbilder och inser att jag glömt att skriva något om vår Jämtlandssemster som vi gjorde i början av semestern. Dessvärre har jag lite snålt med bilder, och de  jag har är från mobilkameran med för därför väntad kvalitet. Jag vet inte om det bara är vi, eller om det gäller fler barnfamiljer, men det är ganska mycket grejer att få med nu för att hålla Stellan flytande och när man har full utmaning med att komma ihåg att låsa ytterdörren så kommer inte systemkameran med lika ofta. Och när man väl är ute så har man händerna fulla med att bolla Stellan, så då kommer man inte ens ihåg att ta upp mobilen. 

Efter en del debatterande bestämde vi oss för att göra som vuxna människor med barn skulle göra: ta bilen. Det var helt klart rätt beslut och det gick supersmutt att köra. Upp åkte vi i två etapper, med en supertrevlig övernattning i Sundsvall hos Maria och Erik. Ner åkte vi i ett svep. Ja, vi tog förstås pauser, mamma och pappa. 

IMG 5879

Så här såg det mestadels ut i baksätet. Stellan sov med en hand om Julies griskatt.

När vi anlände till Maria och Erik fick vi en jättegod Pulled Pork, massor av snack och även en guidad tur i trädgården. Jag tog enbart följande bild på hela Sundsvallsvistelsen, för att minnas hur jag ska fixa trädgården. Överallt ska jag ha mörklila/vinrött och daggkåpa, samt kantsten och lite annat typ bollar. 

IMG 5885

Trådgårdsinspiration från min kompis Maria

En av dagarna åkte vi, mamma och Stellans storkusin Elias till stugan i Åkersjön. Det var rätt så kallt så kotten fick behålla hatten på inomhus. Jag och Hampus hade i sann fjällanda letat upp varsin kepa för att stå emot myggen. 

IMG 5887

Just chillin’

IMG 5894

Lunchfika i Jans stuga 

Vi gick ett par promenader i Åkersjön, bland annat upp på ”toppen” Önrun. Hampus som skyr myggen hade rejäl säkerhetsutrustning i form av mygghatt. Jag gissar även att han hade grova byxor och strumporna överdragna för att minimera lufthål. Stellan och jag var lite mer chilaxt inställda till fjällklimatet så vi nöjde oss med keps. Nej, vi såg inga myggor på vår tur. 

IMG 0032

Hampus i full skyddsutrustning

IMG 5919

Vi droppade kotten i blåbärsriset med milsvidd utsikt

IMG 5922

Kotten blev jättetrött på fjället och sov mestadels i selen. Ps. det är ingen skorsten vi ser bakom Hampus utan en ledmarkeringspinne. 

Andra saker vi gjorde i Aspås var att gå igenom alla mina gamla leksaker för att se om något var intressant att ta med till Stellan. Vi hittade en hel del, bland annat en docksäng, spis med tillbehör, bord och stolar, böcker och lite leksaker. 

IMG 5945

Den här mobila telefonen verkar jag ha lekt med som barn. Den fick dock inte följa med hem till oss, den här gången. 

En annan härlig dag var när jag och Hampus lämnade Stellan hos mormor och åkte in till stan (läs: Östersund) för att ha lite vuxentid. Vi gick i affärer och jag som inte varit i Östersund på 5+ år tyckte det var lite spännande att se alla förändringar. I det stora hela kan man säga att kedjorna breder ut sig.

IMG 5951

Vi äter lunch på gågatan

IMG 5953

Vi äter mjukglass (på semesterlistan) i Badhusparken. Mums! 

Som sagt, jag sa ju att jag knappt hade några foton, för nästa i högen är en bild från Matfors där vi stannade med bilen på väg hem och fikade extrafrukost. 

IMG 5961

Stellan sträcker på benen i bilen medan vi fikar kaffe och macka

Lärdomen som kom ut av den här resan är att från och med nu kommer vi köra bil överallt. 

Kommentera