En halvåring

Igår fyllde Stellan 6 månader, tänk att han är en riktig 0,5:a nu! 

DSC 0035

Om vi ska göra en första halvårssammanställning över hans nuvarande kvalifikationer så är väl det stora att han kan sitta. Har gått ifrån oduglig till ganska bra på mindre än en vecka (gällande sittandet alltså). En annan stor sak är att han har sovit fyra hela nätter utan att vakna vare sig på natten eller före oss på morgonen. Faktum är att han är en riktig sömntuta. Han åker i säng vid 19 och vaknar sällan före 08. Det passar oss vuxna bra eftersom vi har sommartider, så jag brukar gå in och plocka upp honom när jag är klar på badrummet.

Han har två ganska stora tänder och äter mat tre gånger om dagen. Fisk är inte så gott men kall kycklingburk har mottagits positivt den gången det bjöds. Idag fick han någon form av hollandaisesås av Hampus och det sa visst bara slurp. Jag har länge satsat pengar på att det ska komma ytterligare tänder då han har dreglat som tusan i perioder, men jag verkar inte vara så bra på prognostisering. 

Hampus som brukar träna krypning med Stellan tycker att han när som helst kommer börja behärska denna konstart. Jag fick senast idag höra talas om både rumplyft och armhävningar, hmmm… låter som en generös föräldrabedömning, eller hur? Dock har jag observerat att Stellan stampar mer och mer med fötterna när han står upp, och ibland flyttar han dem i något som skulle kunna vara en serie höger-vänster-höger. Han sätter visserligen ofta den lyfta foten ovanpå den som redan står på golvet, så det finns helt klart förbättringspotential. 

Vi firade bemärkelsedagen genom att ta Stellan, hans nya cykelhjälm och vårt övriga pick och pack, och drog till Breviksbadet. Där hittade vi en skuggig plats under ett träd och spenderade några timmar. Jag som inte är en soltjej tyckte att det var riktigt härligt även om Hampus bitvis klagade på att det var kallt. Stellan tyckte också att det var kul för han hade så mycket att titta på att han nästan inte kunde somna. När han väl gjorde det sov han som en stock. 

IMG 6172

Lill-Stellan är redo!

IMG 6175

Litet barn, mycket packning

IMG 6185

IMG 6199

IMG 6215

IMG 6235

IMG 6262

Picknick i skuggan, Stellan under det största paraplyet

Kommentera