Mosigt

De senaste veckorna har vi introducerat mer och mer mat för Stellan. Nu äter han gröt till frukost, och mos eller gröt till lunch och middag. Han har även fått lite frukt, till exempel melonbitar, blåbär och mosad banan. Han har i huvudsak visat stort intresse för mat och vi tycker att han börjar visa tecken på att bli lite knubbigare, så det ska bli väldigt spännande att gå och väga honom i nästa vecka. Han kräks i alla fall mindre av mat än amning så det är ganska praktiskt. 

Maten gör såvitt vi kan bedöma att han blir mättare för han sover bättre. På nersidan är att hela matproceduren tar betydligt längre tid än innan, det blir kladdigt och mycket att komma ihåg när man inte äter hemma, plus att blöjorna verkligen stinker. Därav behovet att köpa en blöjsoptunna, som jag skrev om igår

Än så länge har han fått mestadels potatismos, även morotsmos och potatismos med ärtor. För någon dag sedan fick han fisk för första gången, då kokade vi ett halvt torskblock och mosade. Eftersom barn under ett år inte får äta salt kan ju en annan tycka att det smakar lite mediokert. Stellan tyckte nog det han med i ärligehetens namn. 

För att inte laga barnmat varenda dag, eller för den delen köpa hem kassvis med burkar från affären försöker jag få till en storkoksrutin. Jag fryser klickar på en tallrik och stoppar i en påse så det är lätt att ta så mycket vi behöver. 

DSC 1025

Mums, vit fisk med persilja samt potatismos

Den största behållningen av att ge Stellan mat får nog Hampus och jag. Vi har ännu inte slutat fascineras över hur söt han är när han äter och geggar, och vi får hejda oss från att inte fota honom vid köksbordet tre gånger om dagen.

IMG 6121

”Såhär stora blåbär åt jag…”

IMG 6100

Gnag gnag gnag på melonen

DSC 0910

Morötter

IMG 5974

Banan… osv


En reaktion på “Mosigt

Kommentera