Fortfarande rosa

Vi har ännu inte bestämt oss för att köpa ny färg, så på någon nivå har vi bestämt oss för att tills vidare behålla färgen i matrummet. Rummet går därför numer under benämningen ”Prinsessrummet”. Felet var inte att det var en stark färg och att det var rosa utan att det var lite väl mycket ljuslila yoghurt över det hela. Jag har dock dubbelkollat mot kökstapeterna och det funkar väldigt bra. Alltid något.

Annars så har bokhyllan blivit målad en gång till invändigt och de har börjat slipa lister och dörren.

DSC 0265

Redan igår hade vi börjat få igång ett par eluttag och till och med taklampan i gubbrummet! Nu behöver vi bara använda ficklampan när vi ska kolla något i hallen eller på badrummet.

DSC 0268

Badrummet har också kommit framåt. Lite mer golv är lagt och i stort sett alla vita plattor är uppe, så även kantlisten.

DSC 0261

DSC 0254

Tydligen så var en låda med klinkers i fel färg så det tog väl stopp där i avvaktan på ett återbesök hos klinkersåterförsäljaren.

DSC 0262

Egentligen hade vi inte tänkt kakla den bakre väggen och insida av duschväggen under snedtaket, men nu funderar vi på om vi inte ska be att killarna sätta kakel där ändå. Vi har minst fem paket med kakel kvar i garaget.

Anledningen till att vi inte tänkte kakla först var för att vi planerat att bygga in ett skåp under hela snedväggen. Nu lutar det väl mer åt att vi åker och köper ett köksunderskåp på Ikea som får stå fristående på ben i det där utrymmet. Då går det enkelt att byta ifall det blir mycket fuktpåverkan.

Under middagen gick vi igenom vad vi har kvar att köpa till badrummet, sånt ”smått” vi helt glömt/prioriterat bort.

– Underskåp (köksskåp från Ikea)

– Korg för flaskor till dusch

– Duschdrapperistång

– Handdukskrokar (för små och stora handdukar)

– Duscharmatur (blandare har vi)

– Spegel

– Lampa

– Handdukstork

Sannolikt blir det ett besök på Ikea och någon badrumsaffär på lördag för att göra ett försök att stänga samtliga öppna punkter. Har vi lite tur så kommer Pappa hit och vi kan lasta hans kombi med grejer.

I morgon kommer sotaren kl 10 för att köra en rökbomb i kakelugnen och fundera på om vi kan ta bort något av murstocken i köket. Det mötet hade vi båda helt glömt. Båda har viktiga möten på jobbet så det kan förekomma svåra förhandlingar och byteshandel ikväll. Troligen slipper jag sotaren mot att jag får ta hela husbocksbesiktningen nästa måndag. Win-win på någon nivå.

 

Kommentera