Skärgårdsutflykter

I förra veckan gjorde vi två minisemestrar med skärgårdstema. Dels en båttur med Erika och Robert och deras båt till Fjäderholmarna, samt en övernattning på Grinda. 

Fjäderholmarna ligger mellan Lidingö och Nacka och vi kan till och med se dem hemifrån. Trots att det är så nära stan så bjuder de på riktig skärgårdskänsla med krogar, glasskiosker och räkrökeri. Vi åt lunch på en trevlig krogs uteservering med utsikt över bryggan. Utöver lunchen tog vi en liten promenad, stannade för både kaffe och glass samt besökte en lekplats. Stellan fick chans att inviga sin flytväst men sov bort hela båtupplevelsen. 

IMG 6039

Adam, Julie, Hampus och Stellan på rad

IMG 6042

Stellan sticker knappt fram ur flytvästen

Dagen därpå åkte vi alla till Grinda. Grinda ligger lite längre ut i skärgården och dit kommer man med en ganska stor skärgårdsbåt. Båten avgår från centrala Stockholm, men som tur är så stannar den längst ut på Lidingö så vi kunde hoppa på/av där. Båtturen tog drygt en timma från vår hållplats och på vägen passerar man Waxholm. Det var fullt med folk så vi fick åka en extrainsatt båt. Vi for vid lunch på torsdagen och lämnade Grinda vid lunch på fredagen. På vägen hem stannade vi och åt lunch och glass i Waxholm samt passade på att se oss omkring. Det blev en väldigt lyckad semester det kändes som vi var borta längre än vi var. 

IMG 6049

Adam introducerar leksaksbilen

Bild 2

Bad-Adam, även kallad Badam

Bild 3

Adam och Robert

IMG 6150

Bildbevis för att jag har badat i år

IMG 6054

Bild 4

Även Lill-Stellan fick doppa fötterna, det tyckte han var kul

Bild 1

Erika och Julie vid middagen

IMG 6147

Vi åt middag på Grinda Värdshus, här sitter Hampus och är snygg i förgrunden. Havet och utsikten i bakgrunden.

IMG 6151

IMG 6066

Senare på kvällen när vi tog en promenad

IMG 6153

Adam tittar på solnedgången

IMG 6148

Familjen katt har hittat en geo-cacheskatt

IMG 6155

Hampus och Adam i ett träd, inga konstigheter

IMG 6156

Vi på båten mot Waxholm

IMG 6069

Lunchstället i Waxholm, stora barnen och Erika hade redan hunnit iväg till en lekpark

Kommentera