Stellans rum: Delprojekt förvaring

Jag har nämnt tidigare att vi har som mål att göra klart Stellans egna rum under sommaren. Man kan tycka att det låter som en ganska enkel uppgift, borde ta en helg eller så, men icke picke! Idag har vi jobbat med delprojektet att rotera ut mina grejer ur den ena av de två inbyggda garderoberna.

DSC 0889

Alltså, för att göra plats för Stellans grejer i hans rum så behöver vi fixa förvaring i studion. Eftersom det är höga djupa socklar där så förkastade vi ganska tidigt möjligheten att ställa in traditionella garderober. Länge var jag på jakt efter ett gammalt klädskåp i jugendstil, men i takt med att vi insåg hur svårt det var att komma till skott med att köpa, transportera hem och renovera ett dylikt gick vi över till helt vanliga köksskåp. När vi väl hade bestämt oss för köksskåp så valde vi mellan att ta så många vi behövde mot att ta så många som fick plats. Det senare vann, nu kommer vi kunna gotta oss i ett överflöd av förvaring. Vilken lyx!

Vi beställde hemkörning, och tur var det, för det var rejält många tunga paket som kom igår. 

Image

Vi bjöd in pappa för att hjälpa till med installation, och senare under eftermiddagen anslöt även Eva och Torgny. Med kotten inräknad så var vi som flest sex byggchefer i rummet. 

DSC 0934

DSC 0935

Hälften av arbetslaget

Dagens resultat blev lyckat även om det passerade några uppförsbackar i form av extra utmaning att passa in skåpen mellan eluttag, att ett skåp var defekt och måste reklameras (Ikea skickar ett nytt) och vid något tillfälle var det en lite väl stor s k spalt mellan de övre skåpen och de undre. Efter något omtag så är nu sju av åtta skåp upphängda helt perfekt. 

Jisses vilken röra det blir. Imorgon fortsätter Hampus och jag med ihopsättning, hyllplan och dörrar. Jag ser fram emot att dels lasta bilen full av emballage och köra till återvinningen och dels att sortera in alla tyger och pärmar i perfekta rader. 

DSC 0941

Röra i studion

Kommentera