Kottelyan

En annan viktig punkt som står på vår ”Semester: Att göra”-lista är att inreda och fixa Stellans rum. Jag har visat bilder tidigare tror jag men det har ju inte varit mycket till barnrum utan snarare ett kombinerat rum för strykning och förråd. Inte så barnvänligt kan man tycka.

DSC 0886DSC 0885

Förvaringsrum 

Avstampet skedde redan för någon vecka sedan när jag äntligen kom till skott och gjorde mig av med jättemattan som jag köpt spontant på auktion. Jag skrev ett blogginlägg om den för några månader sedan,  där jag ventilerade min obeslutsamhet för hur jag skulle göra. Mattan var fantastisk men alldeles för stor för samtliga rum som redan inte hade en egen matta. In i det sista så tänkte jag att det var en strålande god ide att lämna in mattan hos en mattrenoverare (eller motsvarande existerande yrke) för att få den delad mitt i tu och fållad. Jag kom dock aldrig till skott, och i midsommarhelgen när sömnbristen var som störst och energinivån i botten så insåg jag att jag inte ens skulle orka ringa det där stället jag kollat upp och be om offert. Istället försökte jag sälja den på den lokala Köp-och-säljgruppen på Facebook. Det gick vägen och nu är mattan och problemen borta. Hurra!

Vilken lättnad när det väl var gjort. Därefter har vi bara blickat framåt. Vi har varit på Ikea och köpt en lite grejer även om det fortfarande fattas ganska mycket så tycker jag att vi är på god väg. Nedan bild visar en liten tjuvtitt på vad vi köpt. 

DSC 0890

Grejer till Stellans rum

I övrigt så går det lite sådär med den fortsatta framdriften i projektet. Jag har skaffat det finaste gardintyget, vilket är en stor framgång förstås, men fan för att vara så trögtänkt! Min plan var att lite snabbt sy två längder, stryka och hänga upp dem. Typ under kvällens gång. Icke picke! I morgon är det jag som återigen får lägga en halvdag i slow motion för att komplementhandla banala grejer och sen lägga resten av dagen till att försöka jobba runt det faktum att jag inte insåg att gardinlängderna behöver mönsterpassas – innan jag satte saxen i tyget! Min förhoppning är att jag har tillräckligt mycket marginal för att gardinlängderna ska räcka ner till golvet trots denna fadäs. Men jag kan ju alltid göra något fint av den bit på ca 80 cm som jag klippte bort först…

Som tur är så verkar inte Stellan bry sig nämnvärt om gardiner och röra. Han har nämligen sovit tre nätter i sitt nya rum, med framgång! Fast första natten var katastrof. Stellan sov gott, till och med bättre än vanligt, men Hampus och jag turades om att vara vakna vakande hönsföräldrar med blödande hjärtan (Tänk om han slutar andas när vi inte kan höra alla andetag? Klarar han sig utan oss? Kommer han bli kriminell?). Nu när vi är inne på fjärde natten har vi kunnat börja slappna av lite, kanske beror det på utmattningen, men allt ska ju ha ett syfte.

Vi får anledning att återkomma till Stellan-rummet när det är klart. Om tusen miljarder år, som vi säger. 

En reaktion på “Kottelyan

Kommentera