Midsummer

Midsommarafton firades här hos oss, vi var det vanliga gänget och spenderade kvällen i uterummet. Nytt för i år var att vi hade infravärmen på, vilket var en framgång, bortsett ifrån den lilla detaljen att vin + värme gör en väldigt sömnig. Det blev ingen sen kväll med andra ord. Värt att nämna är också att Hampus och jag kickade igång vår gemensamma sommarlov igår, nu väntar sex veckor av gemensam ledighet. Härligt!!

Vi hade världens flyt och kom undan extremt lindrigt gällande matförberedelser. Desto mindre lyckosam var Eva som fick göra nära nog allting. Det blev mycket gott och lyckat, så det gör vi om nästa år! 

Midsommarmenyn bestod i massor av småplock/tapas följt av inkok lax och jordgubbstårta. Jag gjorde tårtan och Hampus fixade salladen från eget land. Tanken var även att vi skulle plocka potatis ur landet, men där fans zero nothing. Såvitt jag kan bedöma så är det månader kvar innan vi har en potatis större än en nöt. 

DSC 0779

Potatisblasten i potatislandet, ser det inte ganska lovande ut?

IMG 5742

Potatisar stora som knappnålar…

DSC 0769

Inte heller i krukan på uterummet hade det vuxit något

IMG 5750

Kotten var glad trots potatisfadäsen. Han var kvällen till ära klädd i kalasbyxor och skjorta.

DSC 0785

Torgny, Eva, Hampus och pappa. På plats i uterummet, lite trångt men det funkar så länge vi inte är flera

DSC 0787

Tapas på sill-potatis, bröd-serrano-tomat, bröd-tapenade

DSC 0789

Resten av tapasrätterna: Gravad lax, löjrom, räkor-pil-pil, räkröra och ost

DSC 0793

Vi och pappa

IMG 5756

Inkokt lax och romsås med hemkörd sallad, smarrigt

IMG 5764

Teknisk paus för kladd

IMG 5765

Jordgubbstårta och kaffe till efterrätt

En reaktion på “Midsummer

Kommentera