Skörda frukten av den här rädisan…

Visst är det knäppt?!

Jag har knappt ägnat trädgården en tanke sedan jag skrev förra blogginlägget i samma ämne. Redan då tyckte jag att det var lite kasst att jag glömt bort alla pågående odlingar, och nu har det alltså hänt igen. I min värld står det mesta stilla men livet i landet verkar rusa på i dubbelt så snabb takt. Det kan i och för sig ha att göra med att det varit både varmt och regnigt, samt att jag haft täckduken på. Det har varit klart gynnsamma förhållanden till nackdel för min amningshjärna. 

I söndags för en vecka sedan så insåg vi att rädisorna var gigantiska och passade då på att skörda de första. Kotten var med och hjälpte till.

DSC 0392

Stellan håller i första rädisan

DSC 0430

Mums, bita lite i blasten….

DSC 0381

Nåväl. Nu spolar vi fram till idag. Plötsligt händer det som man säger.

Idag kom jag ä-n-t-l-i-g-e-n iväg till byggaffären och köpte några trästavar. Med mycket möda, stor ilska och inget tålamod ägnade jag dagen innan lunch åt att bygga ihop några slags ställningar till odlingslådorna. Ni kommer ihåg, rådjuren var där och mumsade, och jag ville gärna ha en lösning som var lite bättre än den provisoriska (att bara slänga ett nät över).

Det gick verkligen dåligt från start till slut, jag sågade snett, skruvade fel, träet sprack och det blev gängligt. Därtill var jag både allergisk (nös 1 000 gånger) och var varm (kokhet) – så ni förstår att jag var på dåligt humör. Men, nu ska vi inte gräva ner oss i det, utan njuta av att jag är klar. Tre lådor, tre olika lösningar. Den längst bak som innehåller sockerärt och brytbönor fick en klätterställning istället för ram. På grund av nämnda kvalitetsproblem så blir det inga närbilder. 

DSC 0605

Lådor med träställningar som håller uppe det svarta osynliga rådjursnätet. 

Jag har varit varse att det växer under täckduken i potatislandet, men inte riktigt kommit till skott med att agera på det, det har tro det eller ej, varit något att stå i varenda dag på slutet. Nu tog jag tag i det, rensade bort massor av ogräs och kupade potatisen (bättre sent än aldrig?). I hörnet längst fram till vänster, närmast hinken, förväntade jag mig morötter. Dock hittade jag inte ett enda spår av detta så jag rensade bort alltihop pga sur. 

DSC 0606

FÖRE: Ett så kallat oräsland med lite potatisinslag

DSC 0608

EFTER: Tre rader potatis till höger, tre sorters lök längst fram till vänster. Inga morötter alls längst bak till vänster. 

Vidare rensade jag upp i övriga trädgårdsland så det blev bra, men det var inte alls min dag idag. Jag har redan ledsnat på det här med hemmaodling och tänker att det är himla smidigt att köpa grejer på affären istället. Som tur var är vi två här så Hampus kunde ta på sig ledartröjan och plocka sallad entusiastiskt i min frånvaro. 

DSC 0609

Salladslådan, från vänster: Rädisor, ruccola, spenat och huvudsallad(?)

DSC 0612

Ett helt durkslag ruccola 

DSC 0615

Dagens middag: Tonfisksallad med bland annat ruccola och rädisor. Det blev väldigt gott så nu tycker jag det är lite kul med trädgårdsland igen. 

Kommentera