Läget i landet

– Men herregud har hon glömt bort trädgårdslandet och alla odlingslådor? (Se detta inlägg för bakgrundsinfo)

Kanske snacket där ute går. Jajamän, det har jag! Men jag är inte sämre än att jag kan bättra mig och på tisdagkvällen var jag ute och kollade under fiberdukarna. Okej, jag har sneglat pyttelite under fiberdukarna tidigare, men för blogg-storyns skull så pratar vi inte om det mer nu.

VAD HAR HÄNT DÅ?!

Jo, det ska jag berätta.

I köksträdgården där jag sådde dill, har det börjat komma upp gröna blad på någorlunda raka linje – vilket skulle kunna tyda på att det är just dill och inte ogräs.

DSC 0299

Mini-dillar, snart på en nypotatis

Där jag krattade ut ett släpvagnslass med jord och sådde nytt gräs, blir jordöarna mindre och mindre för varje dag. Det tar sig fint med andra ord. Här har jag faktiskt kommit ihåg att köra vattenspridaren säkert två gånger! Tack och lov så har det regnat lite grann de senaste dagarna så naturen hjälper till när glömskan är som störst. 

DSC 0300

Lite plattare och snart lite mera gräs

I odlingslådorna går det både framåt och bakåt kan man säga. I lådan som står främst, där jag planterade jordbubbar, har det gått bakåt. Rådjuren är i lådan var och varannan natt och äter upp alla blommor och skott. Buhu! Jag har sett det hända ända sedan starten men bomullshjärnan (dvs jag) har inte kommit till skott med varken rådjursjakt eller elstängsel. Målet innan den här veckan är slut är att köpa trästavar, såga till dem i lämplig längd och skaffa ett fruktnät att sätta över. Eventuellt gör jag samma sak på rosenbuskarna så småningom, även om de just nu får vara ifred tackvare något illaluktande (?) gift (?) som vi sprejar på. Mycket framgångsrikt, men det känns inte som att det är något för jordgubbarna. 

DSC 0301

Jordgubbsplantor som successivt äts upp av rådjuren

I de andra lådorna växer det desto mer. Jag har dessvärre redan glömt vad jag sådde, men som tur var så tog jag några bilder på fröpåsarna och kan därför med stolthet redogöra för innehåll…. Till vänster är det rädisor, sen… tja… hmm…  När jag tittar på de suddiga bilderna och tänker riktigt hårt så kan det vara ruccola, spenat och något ospecificerat salladshuvud. Nåja, snart får vi se!

FÖRE

IMG 5305

Tur jag tog en sån tydlig bild på vad jag egentligen sådde i lådan….

NU

DSC 0303

Rädisorna är lätta att identifiera längst till vänster. Sen är det alltså tre sorters sallad som har kommit upp varierande mycket

I den tredje lådan vet jag däremot att jag sådde haricot verts och sockerärtor. Dock så kommer jag inte alls ihåg vilket av det som fotot föreställer. Det ser ut som ärtor eller?

DSC 0305

Troligtvis en sockerärt

Därefter skuttar vi vidare till potatislandet, där satte vi potatis och lök (gul, röd och silver) samt sådde morötter. Pang där är det ogräsexplossion! Hum hum.. måste nog ut och agera på det här inom de närmsta dagarna. 

DSC 0307

Pang! Massor av ogräs!

Men vänta nu, ser man inte några saker och grejer? Jo, lökarna har börjat komma upp och även några potatislöv (som vi hobbyodlare säger). Dock så var det bara ”ogräs” där det ska komma morötter så det var omöjligt att se vad som var vad. Det kan vara så att jag önskar att jag satt radmarkeringspinnar, så jag visste lite mer exakt var jag ska leta.

DSC 0308

Gul lök till höger och röd lök till vänster. De lite mörkare fläckarna/högarna som syns diagonalt  i det övre högra hörnet är potatis 

Slutligen, eftersom det var så länge sedan jag skrev något här på bloggen så kastar jag med några omvärldsbilder tagna idag från sovrumsfönstret och hallen uppe. Nu grönskar det vill jag lova!

DSC 0311

Syrénen och äppelträden blommar. Det är på marken bakom syrénen som vi sått nytt gräs på gräset

DSC 0313

Komposten. Jag vände komposten för ett tag sedan men har redan fyllt en ny låda sen jag krattat och kört med trimmern nere vid potatislandet

DSC 0314

Upp mot norr

DSC 0316

Massor av fint grönt gräs på kommuns

En reaktion på “Läget i landet

Kommentera