Mönsterexplossion i köket och dålig tajming

Lagom till Stellan lärt sig att sitta i en riktig barnstol (korta stunder) och inte är så intresserad av att halvligga i babystolen så har jag sytt klart överdraget till densamma. Förutom dålig tajming så var det också omotiverat mycket jobb och jag fick ännu en gång lära mig att jag aldrig kan göra något billigare än kineserna. Nu vet jag inte om köpe-överdragen görs i Kina, men jag kan ju anta det då de kostar ett par trehundra hundra kronor i butik. 

När jag fick låna Carolines överdrag och använda det som mall tänkte jag ändå att det skulle vara kul (och prisvärt) att sy ett eget, eftersom jag tyckte då att det var lite onödigt att köpa ett. ”Hur svårt kan det vara?” liksom. Tusen timmar senare är jag klar, har övervunnit många ge upp-impulser och har en riktig mönsterexplossion i köket. Jag har till och med lite tyg kvar så det kanske blir något mer som bonus. Snacka om gratis, i så fall! (…) Hampus som har lärt sig att man köper saker istället för att göra dem själv skakar på huvudet åt min inställning att tid är gratis.

Hur som helst, jag är nöjd, Hampus typ älskar elefanttyget och Stellan verkar mest gilla sitt nya nappband (bonus). 

Hur inreder jag snyggast en färg- och mösterexplossion? Genom att klä ungen helt i vitt. Naturligtvis. Själv klär jag mig enbart i svart. 

DSC 0106

DSC 0102

Färdiga överdraget matchas lämpligast med en unge klädd i helvitt

DSC 0551

Målbilden, köpevarianten. Inga raka linjer här inte så det var en del jobb att rita av mönstret. 

DSC 0549

Fina elefanter och en knasig mönsterdel som bildar insidan av en stolsits

DSC 0164

Överdraget är sytt av ett två tyg och på de ställen där man ska pilla ut selen är det dubbelsytt. Fint men klurigt.

Men hörrni läsare! Håller ni med mig om att tid är gratis och att man ska satsa på att göra så mycket som möjligt av den tid man har? Eller tycker ni som min man att tid är dyrt och ska användas sparsamt?

3 reaktion på “Mönsterexplossion i köket och dålig tajming

 1. Adelen

  Hej!
  Jag är intresserad av att gör att överdrag till vår stokke newborn, vill du maila mig 🙂 skulle vilja ha lite tips. Tack. Adelen (adelen@live.se)

  Svara
 2. Venera

  Hej! Väntar barn i Juli o skulle vilja sy ett eget stokke newborn överdrag. För jag hittar inget på nätet som jag tycker om. Hittade din sida o undrar nu om du skulle kunna maila mig mönstret du använt. Hade varit jätte tacksam! Mvh Venera(nalle_puh1321@hotmail.com)

  Svara

Kommentera