Tröttmössa och skidor + bastu

Ja, som jag berättade igår så gick skidorna på tok för sakta, så jag for och köpte glidvalla (paraffin) för ett helt skidlag. I förmiddags var det dags att försöka använda produkterna.

Började med att kolla lite på YouTube för att få inspiration.

Samlade ihop alla prylar och gick ut till garaget, som för övrigt används för att torka och måla nya fönster-, dörr- och golvlister.

 

DSC 0173

Här står dem, redo för en omgång.

DSC 0174

Det enda redskap i prylväg som jag saknar är den här produkten som man sätter fast skidorna i när det är serviceläge. Istället tog jag de skruvstäd som sitter i garagets arbetsbänk, det gick lika bra (fast man är ju ändå sugen på att skaffa originalprodukten).

DSC 0175

Hur man vallar på gildvalla:

1. Droppsmälta lila paraffin på glidytan

2. Stryka ut dropparna med vallastrykjärnet

3. Skrapa bort överflödet med en plastskrapa

4. Borsta med en borste, först stålsidan och sen nylonsidan och sen- tada – klart.

Här kan man se hur bra det blev! (Det krävs ett vant skidöga för att se nyansskillnaden i det svarta;-)

DSC 0176

När skidorna sen svalnat så drog jag på tre lager fästvalla av kategorin Super blå.

Efter lunch någongång kom Alexandra och Fredrik hit för att ha lite träningsläger. Fredrik och jag åkte 25 km skidor på Stockby och fick känna på både slutkörda muskler och, mot slutet förfrusna, kroppsdelar.

DSC 0194

DSC 0204

DSC 0229

Efter det blev det bastu och middag

IMG 0635

Helstekt laxsida med ett täcke av grovmortlad rosé- och grönpepparblandning, serverad med ris. Till detta hollandaisesås och fransk tomat-löksallad. Eftersom (tackvare) att jag är inne i en 14-dagarsperiod utan raffinerat socker, så blev det fruktsallad med grädde till efterrätt.

IMG 0637

Jag kan även rapportera att kombinationen av utomhussport + kyla + bastu + mat + vin = knäcker vilken tuff tjej som helst. Nu är det nog läggdags.

 

Kommentera