Vikt, sömn och nya leksaken

För en vecka sedan var Stellan på vägning hos BVC. Då visade det sig att han bara hade gått upp 60 gram på två veckor, och detta berodde förmodligen på att han varit förkyld och inte haft någon vidare matlust.

Idag var vi vi där på uppföljning och nu hade det gått lite bättre. Han väger nu 5480 gram, vilket är en ökning på 250 gram senaste veckan. Det verkar som att vår maratonamning har gett resultat trots att förkylningen tog om lite grann.

Dagens största nyhet, hans tillväxt till trots, är att han bara ammat en gång i natt. Halleluja! Klockslag, och tid sedan senaste amning inom parentes: 22:21 (3h 31m), 03:24 (5h 2m), 07:14 (3h 49m).  

Det som var speciellt magiskt idag var att det inte ens var Stellan som vaknade först. Hampus klev upp som vanligt vid sex, tog med Stellan ner i köket och det dröjde alltså i princip till Hampus skulle gå till jobbet innan Stellan var hungrig. Nu ser vi fram emot att det här blir vår nya rutin om jag säger så 😉

Ur Stellans synvinkel så är hans nya plastlänkar dagens roligaste. 

DSC 0574

DSC 0594

DSC 0609

DSC 0601

Kommentera