Odlingslådorna ready for takeoff

Idag har vi varit ute ett par timmar och fixat i blåsten och kylan. Det bästa är att vi inte bara har ”jobbat på” utan faktiskt gjort klart några grejer/ stängt några puckar/ släkt några items osv. Man bara älskar att sätta check, eller hur?

Som jag berättade om tidigare så var vi runt med bilen mest hela dagen igår. Vi köpte bland annat gräsmattegrejer som Hampus nu har invigt. Han började att sprida kalk med strollern och förhoppningsvis kommer vi snart få bukt med allt ogräs som växer i nya gräsmattan? Det var likadant i fjol och då blev det bättre allt eftersom gräsmattan började växa till sig så vi känner oss ganska lugna.

DSC 0557

Stollermannen

DSC 0558

Gräsmatta med lika delar gräs och ogräs

Jag tog tag i rosenrabatten där jag rensade bort det lilla ogräs som smitit upp mellan stenarna och täckduken. Innan jag fyllde på med mera täckbark så blandade jag ner lite kogödsel i jorden vid respektive rosenbuske och passade även på att klippa bort döda grenar. Nu när jag läser ordentligt i Vår Trädgårsbok så inser jag att det kanske var lite väl tidigt på säsongen då björkens musöron lyser med sin frånvaro. Hur som helst, bättre det blir gjort än ogjort som jag brukar säga.

DSC 0560

Rosenrabatten är rensad, ny bark påfylld och döda kvistar bortgallrade

Som rubriken i inlägget antyder har vi även fixat med odlingslådorna. Tre påsar med planteringsjord i vardera låda och totalt sex påsar med bark på backen. Nu är vi redo att börja odla i lådorna! 

 DSC 0561

Preppat för sådd

DSC 0569

God överblick från sovrumsfönstret 

På odlingsfronten har vi också kastat på lite mer gödsel i lådan med rabarber och planterat persilja och mynta i köksträdgården. 

DSC 0562

Rabarbern trivs i lådan

DSC 0559

Snart i en bea på en biff

3 reaktion på “Odlingslådorna ready for takeoff

  1. Hanna Inläggsförfattare

   Hallå Jenny! Vi har hela trädgården full av dina nunneörter. Kom hit och gräv upp så många du orkar bära med dig hem så bjussar jag på fika!

   Hanna

   Svara
 1. Benny

  Jamen det gör jag ju gärna. Man varför bor ni på Liiidinngöö? Det är ju så långt bort! Men jag ska absolut se till att ha vägarna förbi någon gång i en nära framtid

  Svara

Kommentera