Babysitter

DSC 0511

No more hudfärg

Fram tills idag har vi haft troligtvis världens fulaste babysitter. Men nu kan jag glädja familjen och alla bloggläsare och säga att från och med nu blir det inget mer ”aprikos mixat med hudfärg” hos oss. Jag har nämligen ä-n-t-l-i-g-e-n gjort klart den nya tygsitsen. Babysittern köpte jag av en kollega på senaste uppdraget för nästan ingenting och min tanke var hela tiden att jag skulle göra om den i ett coolt tyg. Jag spanade länge på något av Estrid Ericsons elefanttyger, men kom liksom aldrig till skott. För att åtminstone få något ur händerna tillslut så inventerade jag skåp och lådor, hittade då ett svart bävernylontyg som jag tänkte var bra för det var starkt nog. Bävernylontyget var säkert en gång tänkt att bli en väska, men vars idé sedan länge fallit i glömska. 

Hur som helst. Nu blev det en svart babysitter och jag tycker den blev bra. Bättre än förväntat. Eftersom jag behövde kunna använda det befintliga tyget medan jag sydde det nya så ritade jag av mönstret först (istället för att klippa isär den gamla) och gjorde likadant. Bävernylonen är ju rätt plastig på utsidan, därför gjorde jag så att jag vände avigsidan ut på den del som han har huvudet/ryggen mot. Alla övriga delar är blanka så att säga.

DSC 0515

Stellan inviger nya sittern

Som extra feature så sydde jag tre knapphål i ”framstycket” för att kunna fästa lite roliga leksaker där. 

DSC 0534

En smurf och en fisk är allt man behöver för att orka vänta medan föräldrarna duschar?

DSC 0526

Dock så är den roligaste leksaken just nu händerna, och de hänger ju med överallt automatiskt

Kommentera