ÄNTLIGEN nya sulor

När jag fyllde år, precis innan vi flyttade till huset för snart 3,5 år sedan fick jag ett par skor av Hampus i födelsedagspresent. De har sedan dess varit mina favoriter och jag använder dem nästan jämt från höst, via vintern till sommarens intåg (Hampus har ett par likadana och gör detsamma). 

DSC 0452

RM Williams, mina slitna och ständigt smutsiga favoritskor

Efter att Hampus och jag strecksett andra säsongen av House of Cards, en TV-serie som utspelar sig i och omkring maktens centrum i Vita Huset, så har jag känt mig lite mer inspirerad att… så att säga… hotta upp min stil lite. Kanske bli lite mer elegant än att varje dag dra runt i grova, ständigt smutsiga, boots och jeans. Kvinnorna i serien har alltid klänningar, är så sjukt välklädda, snitsiga och snygga. Jag har tittat och tänkt tillbaka till svunna tider då jag ofta klänning och klackskor på jobbet. Serien har fått mig att lova att jag ska använda klänning minst en gång i veckan när det är dags att göra återintåg på arbetsmarknaden.

Jag har också länge, flera år, letat efter ett bra par nya kängor/stövletter som är lite snitsigare men ändå utifrån min mycket smala bekvämlighetszon ändå användbara.  Det har varit himla svårt att hitta något och/eller komma till skott. I söndags var jag och Caroline på stan och slog jag till på ett par och jag är mycket nöjd. Visst är de snarlika mina gamla skor, men jag tycker ändå de har några element av elegans – lite högre klack, lite smalare tå och lite blankare skinn. Bästa av allt är att de känns sköna att ha på fötterna och klacken känns betydligt lägre än vad den är. Det är bara att acceptera, jag är tant och dessutom småbarnsmorsa. Befriande. 

DSC 0449

Mina nya skor, nästan lika men något mindre smutsiga 

Kommentera