Vinterhelg

Helgen som var spenderade vi i Jämtland hos min mamma.

Vi lämnade Stockholm i onsdags kväll när snön vräkte ner, vilket dels gjorde att att vi fick köra riktigt sakta till Arlanda och dels att flyget blev försenat. Istället för att lyfta 20:45 så kom vi iväg närmare 22:30, och hemma hos mamma var vi inte förrän efter tolv på natten. Det var första gången vi flög med Stellan och jag var lite nervös för att han skulle ställa till med skrikkaos, men det gick jättebra. Långt över förväntan. Han var vaken och ammade lite när vi satt och väntade på att gå ombord på planet, men somnade innan start och sov ända tills babyskyddet lyftes ur bilen på uppfarten. 

Barn 0-2 år flyger gratis vilket är väldigt praktiskt. Anledningen till detta är att de sitter i en förälders knä istället för att uppta egen stol. Han hade ett eget bälte som sattes fast i mitt. Vid start och landning fick jag instruktioner om att hålla honom upprätt framåt samt hålla i huvudet i rak position för att undvika skador när planet dunsade i backen. 

IMG 4774

Sovande bebis i flygplan

Vädret var ungefär detsamma i Jämtland som i Stockholm när vi lyfte. Det snöade stora snöflingor hela natten och även nästföljande dag. Torsdagen spenderades hemma där vi hjälpte mamma igång med hennes nya iPad, skottade snö och tog en promenad. 

DSC 0320 

Innan snöskottning

DSC 0331

Kotten tar en lur med sin mormor

På fredagen åkte vi till min morbrors familj där vi träffade dem, min kusin med familj och min mormor. Stellan har en tremänning som är exakt fem veckor yngre än honom och det var kul att jämföra bebisarna. Tremänningen, Runes lillebror, föddes med lite mer ”kött på benen” som vi säger, och har troligtvis varit större än Stellan ända sedan han föddes. Lillebror vägde senast 5300 gram mot Stellans 5010 gram. Efter fika på nivån sju sorters hembakt krus så tog vi en promenad i solskenet. 

IMG 4787

DSC 0357

Min kusin Annika, Marcus och Hampus

Stellan fick massa presenter, bland annat ett par lurar. Nice, nu kan han vara med och hjälpa till att slipa den andra barnstolen.

IMG 4788

Stellans lurar

På lördagen lämnade vi Kotten hos (hans) mormor och vi stack ut på utflykt med brorsan och hans barn. Vi körde skoter ner till Storsjön där vi grillade korv och stekte kolbullar till lunch. 

IMG 4790

Elias, Hampus och Oscar gör sig redo för avfärd

IMG 4795

Ragge får åka i kälken

IMG 4802

IMG 4817

Spännande erodering vid Storsjöns strandkant där vi slog läger

IMG 4811

Ser ni Elias?

IMG 4851

Hårdsaltat fett med lite fläsk på, perfekt för kolbullar

IMG 4859

Kolbulle som steks över öppen eld i Jans skoterkälke a la naturgrill

IMG 4862

Hela gänget äter korv

Hem hade vi en flygbiljett som inte var av ekonomityp, vilket innebär att vi fick sitta framför skynket och dessutom ingick fika. Hampus är så rolig när han svävar iväg, han tog BÅDE macka och chokladboll. 

IMG 4873

Utsvävning 

Kommentera