Tjejrummet och om att bli förföljd av ett bord

Det har ju varit ganska mycket snack om det rum som vi kallar för ”Gubbrummet”. Anledningen till att det kallas just det är att det är Hampus rum och att det ska vara en sån stil som typiskt förknippas med gubbstil. Mycket mörka färger, skinnmöbler och annat som lämpar sig utan damsällskap?

Jag har också ett eget rum, det kallas för ”Tjejrummet”. Egentligen skulle väl ”Hannas kontor” låta lite mer representativt och väga upp bättre mot ”Gubb-”, men nu blev det inte så. Tjejrummet, till skillnad från Gubbrummet, ligger på övervåningen och är mer privat – och omfattas därför inte av Steg 1-renoveringen. Dock är möblerna som står här antingen temporärt inställda för att de inte kan stå där de ska stå eller så ingick de i husköpet men likväl är det Mitt-Eget-Rum.

När nedervåningen och sällskapsrummen där är klara så kommer jag ge mig i kast och fixa i ordning så det blir ett toppfint ”Hannas kontor”. Jag har massor av idéer som bubblar både för renovering och inredning… först skulle det korvstroganoff-färgade golvet och det vattenskadade innertaket bytas ut, sen ska jag köpa det största konferensbordet på Ikea…

Hur som helst, för att ni ska förstå vad vi har att utgå ifrån så kommer här en genomgång.

Arbetsplatsen för papper och dator tillsammans med pilatesbollen till vänster. I mitten står Hampus gamla köksbord som inte kan stå nere nu. Stolarna tillhör den matsalsgrupp vi köpte på e-auktion i december och ska tillbaka ner i matsalen så snart rummet är klart.

IMG 0618

Här är mina kraftfullaste verktyg. Min MacBook Pro och Nikon D90. De är nyckelspelare i framställningen av bloggen bland annat.

IMG 0630

Bredvid min jobbdator, lite post, papper och sladdlådan.

IMG 0631

Sladdlådan samlar effektivt upp alla sladdsaker som annars dräller på skrivbordet.

IMG 0626

En garderob. Innehåller främst (rena) träningsytterkläder och alla skor och prylar som inte kan hänga där nere.

DSC 0143

Träningsmat och annat.

DSC 0144

Här är den andra garderoben. Den innehåller alla mina pysselsaker. Fantastiskt med allt utrymme!

DSC 0142

Här är bordet igen, som tycks förfölja mig.

DSC 0137

2002 när jag bodde i Halmstad och just hade fått min första lägenhet som skulle möbleras (alltså ej hyrd i andrahand) så åkte jag till Ikea i Göteborg och skaffade möbler till min 27-kvadrats studentlägenhet, bland annat exakt ett sånt bord som på bilden och fyra stolar med rottingsits och -rygg. Denna möbelbgrupp hängde sen med mig tillbaka till Östersund, och sen ner till Stockholm när jag flyttade dit. Någongång 2004-2005 eller så, så lyckades jag sälja bort hela möbelgruppen på Blocket för typ 500 kr och lyckan var total. Gissa om jag då blev lätt besvärad av att flytta hem till Hampus lägenhet för på nytt få ett likadant bord som köksbord.

Vid ett par tillfällen under tiden vi bodde i Hampus lägenhet var vi faktiskt nära att byta ut det mot något mindre, bättre. När det var dags att flytta till huset tänkte jag att det måtte bli dödsstöten (hurra äntligen tippen!), men icke! Och nu står det alltså sen en månad i mitt rum. Jag slår vad om att det aldrig kommer flytta ut.

Nåväl, jag fortsätter.

Det är superlyxigt att ha ett eget rum och dessutom ha så pass mycket plats att man alltid kan ha en strykbräda stående. Jag stryker rätt mycket och man tappar så lätt lusten om man varje gång måste brotta sig in i en garderob fylld av kläder innan man ens kan börja. Nu låter jag stykbrädan bara stå och det som ska få sig en omgång med strykjärnet ligger på hög. Jag brukar ju ofta få hör att jag är dum i huvudet som stryker exempelvis bäddlinne. Visst, det är jag. Men det är också livskvalitet att inte gå runt i skrynkliga pyjamasbyxor.

Bakom strykbrädan har vi två ärvda bokhyllor. Här med renoveringsgrejer (färg- och kakelprover), tapetprover, inspiration och viktiga pärmar. Av någon anledning har jag inte hittat någonstans att ha mina fiskegrejer så de ligger också här.

DSC 0140

Ljus och lampor ligger här tills annat bättre ställe identifierats.

DSC 0141

Det som inte syns i bild är en plastback just nu innehållande pilatesmatta, skidfodral och datorväska. I rummet finns också två hinkar grå färg som ska ner till gästrummet. Allt bra att ha nära. Så det är alltså i detta rum som jag hänger mest i.

 

Kommentera